Flytta filer och mappar

Här beskrivs hur du flyttar filer och mappar i Filhanteraren.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna flytta filer och mappar krävs det att du har rollen Företagsadmin eller har rättigheten Skriv på mapparna som påverkas om du är Projektdeltagare. Här kan du läsa mer om rättigheterer.

Gör så här för att flytta filer och mappar:

1. Välj de filer och mappar du önskar flytta genom att sätta en markering i kryssrutorna framför varje objekt.

2. För muspekaren över ett objekt som ska flyttas och håll in väster musknapp samtidigt som du drar din markering till målmappen där du släpper upp musknappen.

3. En dialog visas där du ser antalet filer/mappar som kommer flyttas samt till vilken målmapp. Klicka på knappen Starta.

Om en projektdeltagare saknar Skriv- rättighet till någon av mapparna där filer/mappar påverkas visas ett felmeddelande för användaren att åtkomst saknas till aktuell mapp eller filer.

4. Existerar redan en fil med samma namn i målmappen visas ett meddelande där du kan välja att ange ett nytt namn på filen eller hoppa över filen. Som standard läggs namnet "_kopia" till i slutet av filnamnet. Justera filnamnet i dialogen och klicka på Fortsätt. Vill du hoppa över filen klickar du på Hoppa över. På samma sätt om en mapp redan existerar i målmappen visas ett meddelande där du kan ange ett nytt namn på mappen eller hoppa över mappen.