Mijn e-mails hebben de status 'Soft bounce', wat betekent dat?
Mijn e-mails hebben de status 'Soft bounce', wat betekent dat?
Lola Ricca avatar
Geschreven door Lola Ricca
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het begrip "Soft bounce" bij Brevo verwijst naar een tijdelijke mislukking bij het verzenden van een e-mail. Dit betekent dat het e-mailadres geldig is en dat de e-mail de server van de ontvanger heeft bereikt, maar dat deze tijdelijk is geweigerd om een bepaalde reden.

Met andere woorden, uw e-mail is niet afgeleverd in de inbox van uw ontvanger, noch in een van zijn mappen (promoties, spam, etc.).

Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom een e-mail een soft bounce kan genereren:

• De mailserver van de ontvanger is niet beschikbaar.

• De inbox van de ontvanger is vol (quota overschreden).

• Het domein van de ontvanger bestaat niet.

• De e-mail is te groot.

• De e-mail is geblokkeerd vanwege de inhoud ervan.

• De e-mail kan niet worden overgedragen tussen mailservers.

• De e-mail kan om onbekende redenen niet worden afgeleverd.

• De e-mail is geblokkeerd vanwege de reputatie van de afzender of zijn IP-adres.

Wij raden uw aan om deze aspecten te controleren om de bezorgbaarheid van uw e-mails te verbeteren.

Benieuwd naar meer informatie over de sectie Facturen? Verken onze volledige collectie toegewijde artikelen door hier te klikken.