E-mailstatussen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel heeft tot doel de verschillende statussen uit te leggen die de e-mails die via Vertuoza worden verzonden, doorlopen. Deze statussen zijn zichtbaar in de geschiedenis van het verzonden document en worden in verschillende kleuren weergegeven om de identificatie te vergemakkelijken.

Successtatussen

Successtatussen geven aan dat het verzendproces van de e-mail correct is verlopen in verschillende stadia. Ze worden allemaal weergegeven in het groen.

• Verzonden - Deze status betekent dat de e-mail correct is verzonden vanaf onze server naar de server van de ontvanger.

• Geleverd - Dit betekent dat de server de e-mail heeft herkend en geaccepteerd.

• Ontvangen - De e-mail is daadwerkelijk ontvangen in de inbox van de ontvanger.

• Open - Geeft aan dat de ontvanger de e-mail heeft geopend. In sommige e-mailprogramma's telt de eerste opening niet en blijft de e-mail in "ontvangen".

• Klik - Geeft aan dat de ontvanger op een link in de e-mail heeft geklikt.

Foutstatussen

Foutstatussen geven aan dat er een probleem is opgetreden tijdens het verzenden of ontvangen van de e-mail. Ze worden allemaal weergegeven in het rood.

• Error - Er is een algemene fout opgetreden tijdens het verzenden van de e-mail. Dit kan te wijten zijn aan verschillende technische problemen.

• Ongeldig e-mail - Het e-mailadres van de ontvanger is onjuist of bestaat niet. De e-mail kon dus niet worden geleverd.

• Geblokkeerd - De e-mail is geblokkeerd door de ontvangende server. Dit kan te wijten zijn aan beveiligingsregels of spamfilters.

• Uitgesteld - Deze status geeft aan dat de e-mail door de ontvangende server is vertraagd. Dit kan te wijten zijn aan een tijdelijk probleem op de server van de ontvanger.

• Soft Bounce - De e-mail kon niet worden afgeleverd, maar het probleem wordt als tijdelijk beschouwd. Bijvoorbeeld, de inbox van de ontvanger is vol.

• Hard Bounce - De e-mail kon niet worden afgeleverd en het probleem is permanent. Bijvoorbeeld, het e-mailadres van de ontvanger bestaat niet.

• Klacht - De ontvanger heeft uw e-mail gemarkeerd als spam.