Retourbon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Vertuoza heeft u de mogelijkheid om retourbons te maken. Deze worden meestal uitgegeven wanneer het nodig is om goederen of producten terug te sturen naar een leverancier of om ze opnieuw in de stock van het bedrijf op te nemen na uitgifte. Ze worden meegenomen in de rentabiliteit van het werf op het niveau van materiaalbestellingen.

Bijvoorbeeld: stel dat ik een UIT-bon heb gemaakt voor 10 OSB-platen en dat uiteindelijk de werknemers er slechts 6 hebben gebruikt. Dan maak ik een retourbon voor 4 OSB-platen om het materiaal terug in mijn Vertuoza-stock te plaatsen.

Configuratie van de retourbon:

Voordat u begint, zijn er 3 belangrijke stappen die u moet volgen op het configuratieniveau.

1. Stock

Voorkeuren (Instellingen > Stock > Voorkeuren)

• Kies het aantal niveaus om de locaties van voorraadlocaties in kaart te brengen.

• Kies de titels van deze niveaus, bijvoorbeeld: Magazijn - Gangpad - Rek.

• Automatische aanvulling - Ja: zodat er automatisch een concept van een bestelling wordt aangemaakt wanneer de min. hoeveelheid van dit artikel is bereikt.

• "Opslaan".

Locaties (Instellingen > Stock > Locaties)

• Een zoekgebied.

• Filters kunnen worden toegepast.

• Weergave van subniveaus in- of uitschakelen.

• De tabel met informatie.

• Actieknoppen helemaal rechts in de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis te zien).

Een locatie maken

• Klik op “+ Nieuw”.

• Klik op de titel 1 die u hebt gemaakt, bijvoorbeeld: Magazijn.

• Voeg een of meerdere magazijnen toe.

• Indienen”.

• Het magazijn of de magazijnen worden toegevoegd.

• Klik op “+ Nieuw” (om een tweede niveau toe te voegen).

• Klik op de titel 2 die u hebt gemaakt, bijvoorbeeld: Gangpad.

• Selecteer titel 1 (Magazijn).

• Voeg een of meerdere gangpaden toe.

• Indienen”.

• De gangpaden gekoppeld aan uw magazijn worden weergegeven in de tabel.

• Klik op “+ Nieuw” (om een derde niveau toe te voegen).

• Klik op de titel 3 die u hebt gemaakt, bijvoorbeeld: Rek.

• Selecteer titel 1 (Magazijn).

• Selecteer titel 2 (Gangpad).

• Voeg een of meerdere rekken toe.

• Opslaan”.

• De rekken gekoppeld aan uw magazijn en gangpad worden weergegeven in de tabel.

1. Materialen (Bibliotheek > Onderdelen)

• Filters kunnen worden toegepast.

• Een zoekgebied.

• Actieknop: import of export van onderdelen.

• De tabel met informatie.

• Actieknoppen helemaal rechts in de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis te zien).

Configuratie uit te voeren:

• Filteren op "Type".

• Selecteer "Materialen".

Of maak een nieuw onderdeel van het type materialen

• Klik rechts op de actieknop: Bewerken (potlood).

• Onder "Stockbeheer", klik rechts van de balk zodat het wordt geactiveerd.

• Selecteer de standaardlocatie zodat het item aan deze locatie wordt gekoppeld.

• Voeg de EAN-code toe als u er een heeft, dit is de streepjescode van uw materiaal.

• Voeg de minimale en maximale hoeveelheid goederen toe (als u de Automatische aanvulling in uw stockvoorkeuren hebt ingeschakeld, wordt standaard een ontwerp van een bestelling aangemaakt wanneer de min. hoeveelheid is bereikt).

• “Opslaan”.

• Het materiaal kan nu worden beheerd in uw stock.

1. Leveranciers (Contacten > Bedrijven)

Configuratie uit te voeren:

• Vul het Kostenloos / Kosten-veld in.

• Kosteloos: het minimale bedrag dat moet worden betaald om geen transportkosten te hoeven betalen.

• Kosten: het bedrag aan transportkosten dat moet worden betaald als de gratis levering niet wordt bereikt.

• “Opslaan”.

Navigatie op het scherm van de retourbon:

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere schermen in Vertuoza:

• Filters kunnen worden toegepast.

• Een zoekgebied.

• De tabel met informatie.

• De statussen van de retourbon:

• Ontwerp

• Voltooid: de waarde van uw retourbon wordt pas meegenomen in de rentabiliteit van uw werf nadat de creatie is bevestigd.

• Actieknoppen helemaal rechts in de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis te zien).

• De knop "Nieuw" om een nieuw item te maken.

Een retourbon maken:

Op basis van eerder geplaatste bestellingen en UIT-bonnen kunt u een retourbon maken voor de goederen die moeten worden teruggeplaatst in de stock. U kunt materialen toevoegen van verschillende leveranciers.

1. Klik op "Nieuw".

2. Ontwerp: mijn stock is nog niet beïnvloed.

3. Vul het veld “Referentie” in.

4. Vul het veld “Interventie” OF “Werf” in dat is gekoppeld aan dit materiaal.

5. Voer het materiaal in (komt uit uw bibliotheek).

6. Hoeveelheid om terug te plaatsen in elke locatie.

• Huidige stock - Werkelijk: de hoeveelheid op dat moment.

• Huidige stock - Theoretisch: de hoeveelheid op dat moment + bestellingen die nog niet zijn geleverd.

• Huidige stock - Minimum: de minimumhoeveelheid van het materiaal (ingesteld in de leveranciersonderdelen, zie hierboven).

• Huidige voorraad - Maximum: de maximumhoeveelheid van het materiaal (ingesteld in de leveranciersonderdelen, zie hierboven).

• Eenheidsprijs.

• Totaal.

• Klik op het prullenbakpictogram aan de rechterkant van de regel om een materiaal te verwijderen.

• Klik op het + aan de rechterkant van de regel om een materiaal toe te voegen.

• Voeg een interne opmerking toe.

• “Opslaan”.