Alle collectiesStock
Overdrachtsbon
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met Vertuoza heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk ofwel een levering naar een andere stocklocaties te verplaatsen ofwel de gehele stocklocatie naar een andere te verplaatsen. Deze functie is dus zeer nuttig in het geval van verhuizing of opruiming, en zorgt zo voor nauwkeurig stockbeheer.

Instellingen voor de overdrachtsbon:

Voordat u begint, zijn er 3 belangrijke stappen te volgen met betrekking tot de instellingen.

Als uw configuratie al is ingesteld, ga dan rechtstreeks naar "Navigatie op het scherm van de overdrachtsbon".

1. Stock

Voorkeuren (Instellingen > Stock > Voorkeuren)

• Kies het aantal niveaus om de locaties van voorraadlocaties in kaart te brengen.

• Kies de titels van deze niveaus, bijvoorbeeld: Magazijn - Gangpad - Rek.

• Automatische aanvulling - Ja: zodat er automatisch een ontwerp van een bestelling wordt aangemaakt wanneer de min. hoeveelheid van dit artikel is bereikt.

• "Opslaan".

Locaties (Instellingen > Stock > Locaties)

• Een zoekgebied.

• Filters kunnen worden toegepast.

• Weergave van subniveaus in- of uitschakelen.

• De tabel met informatie.

• Actieknoppen helemaal rechts in de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis te zien).

Een locatie maken

• Klik op “+ Nieuw”.

• Klik op de titel 1 die u hebt gemaakt, bijvoorbeeld: Magazijn.

• Voeg een of meerdere magazijnen toe.

• Indienen”.

• Het magazijn of de magazijnen worden toegevoegd.

• Klik op “+ Nieuw” (om een tweede niveau toe te voegen).

• Klik op de titel 2 die u hebt gemaakt, bijvoorbeeld: Gangpad.

• Selecteer titel 1 (Magazijn).

• Voeg een of meerdere gangpaden toe.

• Indienen”.

• De gangpaden gekoppeld aan uw magazijn worden weergegeven in de tabel.

• Klik op “+ Nieuw” (om een derde niveau toe te voegen).

• Klik op de titel 3 die u hebt gemaakt, bijvoorbeeld: Rek.

• Selecteer titel 1 (Magazijn).

• Selecteer titel 2 (Gangpad).

• Voeg een of meerdere rekken toe.

• Opslaan”.

• De rekken gekoppeld aan uw magazijn en gangpad worden weergegeven in de tabel.

1. Materialen (Bibliotheek > Onderdelen)

• Filters kunnen worden toegepast.

• Een zoekgebied.

• Actieknop: import of export van onderdelen.

• De tabel met informatie.

• Actieknoppen helemaal rechts in de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis te zien).

Configuratie uit te voeren:

• Filteren op "Type".

• Selecteer "Materialen".

Of maak een nieuw onderdeel van het type materialen

• Klik rechts op de actieknop: Bewerken (potlood).

• Onder "Stockbeheer", klik rechts van de balk zodat het wordt geactiveerd.

• Selecteer de standaardlocatie zodat het item aan deze locatie wordt gekoppeld.

• Voeg de EAN-code toe als u er een heeft, dit is de streepjescode van uw materiaal.

• Voeg de minimale en maximale hoeveelheid goederen toe (als u de Automatische aanvulling in uw stockvoorkeuren hebt ingeschakeld, wordt standaard een ontwerp van een bestelling aangemaakt wanneer de min. hoeveelheid is bereikt).

• “Opslaan”.

• Het materiaal kan nu worden beheerd in uw stock.

1. Leveranciers (Contacten > Bedrijven)

Configuratie uit te voeren:

• Vul het Kostenloos / Kosten-veld in.

• Kosteloos: het minimale bedrag dat moet worden betaald om geen transportkosten te hoeven betalen.

• Kosten: het bedrag aan transportkosten dat moet worden betaald als de gratis levering niet wordt bereikt.

• “Opslaan”.

Navigeren op het scherm van de overdrachtsbon:

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere schermen van Vertuoza:

• Filters kunnen worden toegepast.

• De tabel met informatie.

• De knop "Nieuw" om een nieuwe overdrachtsbon te maken.

• De status van de transfer.

• Ontwerp

• Verplaatst

• De actieknop rechts “PDF” om de overdrachtsbon te exporteren.

Maak een overdrachtsbon:

1. Klik op "+ Nieuw”.

2. Selecteer het materiaal of selecteer het magazijn als al het materiaal van dat magazijn moet worden verplaatst.

3. Om materiaal te verplaatsen: Selecteer niveau 1 (bijvoorbeeld: het magazijn) waar het materiaal zich bevindt.

4. Selecteer niveau 2 (bijvoorbeeld: Gangpad) en niveau 3 (bijvoorbeeld: Rek) die je hebt ingesteld in je stockinstellingen.

5. Klik op "Aanmaken”.

6. Alle materialen en hun informatie worden weergegeven.

7. Vink handmatig de materialen aan die je wilt verplaatsen of klik op het selectievakje bovenaan om alles te selecteren.

8. Klik rechts op het pijlpictogram, op de regel om één voorwerp per keer te verplaatsen, of klik op het pijlpictogram bovenaan rechts om alles tegelijk te verplaatsen.

9. Kies de hoeveelheid die je per voorwerp wilt verplaatsen.

10. Kies de bestemming (niveau 1, niveau 2, niveau 3).

11. “Opslaan”.