Inventaris
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een van de kernpunten van het beheer van uw stock is de organisatie en uitvoering van uw inventaris. Het houdt in het identificeren, tellen en evalueren van de voorraden van uw bedrijf, wat een praktische handeling is om een nauwkeurige beoordeling te geven van de hoeveelheid en waarde van de voorraden of activa van het bedrijf.

Navigeren in het scherm:

Het algemene functioneren en navigeren lijkt op andere schermen van Vertuoza:

• Filters kunnen worden toegepast.

• Een zoekgebied.

• De tabel met informatie over gemaakte inventarissen.

• De statussen.

• Lopende: Zolang uw inventaris niet is opgeslagen, is het niet mogelijk om stockbewegingen uit te voeren (UIT-bon, retourbon of overdrachtsbon).

• Voltooid.

• De actieknop "PDF" aan de rechterkant van elke regel om de inventaris te exporteren.

• De knop "+ Inventaris maken".

Inventaris maken en begrijpen:

• Klik op "+ Inventaris maken".

• Selecteer de verantwoordelijke persoon voor deze inventaris.

• Selecteer het type inventaris: “manueel” of “door import”

• Selecteer het magazijn of alle magazijnen (alle opslaglocaties).

• Selecteer uw niveau 2 (bijvoorbeeld: Gangpad).

• Selecteer uw niveau 3 (bijvoorbeeld: Rek).

• "Aanmaken".

• Een zoekgebied (indien u met barcodes werkt, kunt u het item scannen en het wordt direct weergegeven).

• Maak de inventaris handmatig of importeer deze met dezelfde structuur als de sjabloon.

• Exporteer de inventaris als een pdf en vul de verschillende vakken in om ze later opnieuw in Vertuoza in te voeren.

• Efficiënter: Voer de inventaris direct in Vertuoza uit.

• Weergave van de tabel met de verschillende items in uw stock en hun informatie.

• Weergave van de huidige hoeveelheden.

• Geef de "Herziene aantallen" aan.

"Delta":

• Als de herziene hoeveelheid lager is dan de huidige hoeveelheid, wordt een "Delta" in het rood weergegeven.

• Als de herziene hoeveelheid gelijk is aan de huidige hoeveelheid, wordt het symbool "=" weergegeven in de kolom.

• Als de herziene hoeveelheid groter is dan de huidige hoeveelheid, wordt een Delta in het groen weergegeven.

Tip: ga naar de volgende regel met de tabtoets.

• De herziene regel wordt weergegeven in lichtgroen.

• Voeg voor elke inventaris een notitie of opmerking toe (rechts van de regel).

• Totaal huidige hoeveelheid.

• Totaal herziene hoeveelheid.

• Totaal Delta.

• Kies ervoor om op "Ontwerp" te klikken.

Herinnering: Er zullen geen stockbewegingen mogelijk zijn zolang een inventaris in ontwerp blijft.

• Kies ervoor om op "Inventaris sluiten" te klikken.

• Klik op "Indienen".

• De hoeveelheden worden bijgewerkt en de stock zal worden beïnvloed.