Koppla taggar på huvudmappar

Här beskrivs hur du hanterar behörighet för huvudmapparna i Filhanteraren för projektdeltagare.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att hantera behörighet för huvudmappar:

1. Gå till Filhanteraren och ställ dig i roten.

2. Håll muspekaren över den huvudmapp du vill ange behörighet för och klicka på bockmarkeringen i kolumnen till vänster om mappens namn.

3. Klicka på Taggar.

4. Välj de taggar du vill koppla till mappen.

5. Klicka på Spara.

6. Valda taggar har nu kopplats till mappen och syns under mappnamnet i listvyn.
    Du ser även i kolumnen taggar vilka huvudmappar som har taggar kopplade.

7. För att hantera behörighet på huvudmappar för projektdeltagare gå du till modulen Projektdeltagare.

8. Klicka på en användare.

9. Välj de taggar som du vill koppla till användaren och vilken rättighet som ska gälla. Taggarna styr vilka mappar som syns och vilka funktioner som är åtkomliga i Filhanteraren.

Rättigheter

Läs - Se och ladda ner mappar och filer.

Skriv - Som läs men även lägga till och ta bort mappar och filer.

En huvudmapp som saknar tagg är synlig för alla projektdeltagare med rättighet läs