Alle samlingerGrupper og meldingerGrupper for Gruppeadministrator
Gruppeinnstillinger for gruppeadministratorer
Gruppeinnstillinger for gruppeadministratorer
Oppdatert over en uke siden

Gruppeadministratorer i Spond kan tilpasse innstillinger for gruppemedlemmer, inkludert tilgangsnivåer og andre parametere. Dette gir administratorene kontroll over hvordan gruppen fungerer for medlemmene.

Hvor finne gruppeinnstillinger for gruppeadministrator?

I tillegg til tilgangene et vanlig medlem har på gruppeinnstillinger, har du som administrator en del flere innstillinger du kan se og endre på.

For å lære mer om gruppeinnstillinger ordinære medlemmer og administratorer har til felles kan du lese om disse her.

Forklaring på innstillingene lenger ned i denne artikkelen er kun de administrator har tilgang til.

Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

App:

1. Åpne appen

2. Grupper

3. Velg ønsket gruppe

4. På gruppebildet nederst til høyre trykker du på de tre prikkene (...)

5. Du er nå i gruppeinnstillinger for gruppeadministrator. Lenger ned i denne hjelpeartikkelen finner du en forklaring på de ulike visningene i gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

Web-versjon:

1. Logg på din Spond-profil her

2. Klikk på ønsket gruppe

3. I valgmenyen under gruppebilde klikker du på de tre prikkene (...)

4. Klikk Innstillinger

5. Du er nå i gruppeinnstillinger for gruppeadministrator. Lenger ned i denne hjelpeartikkelen finner du en forklaring på de ulike visningene i gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

Forklaring gruppeinnstillinger for gruppeadministratorer

⚠️ MERK! Du kan bare gjøre endringer i innstillinger om du har rettigheten: Administrere innstillinger.

Endre gruppebilde (vises kun i mobilapp)

I denne visningen kan du endre gruppens forsidebilde. Trykker du på Endre gruppebilde vil du få muligheten til å laste opp et bilde eller ta et nytt med kamera på telefonen.

Skriv en gruppebeskrivelse

I denne visningen kan du legge inn en beskrivelse av gruppen. Denne beskrivelsen vil være synlig for medlemmer og kommende medlemmer når de bruke gruppekoden eller gruppelenken for å melde seg inn.

Slik oppretter du en gruppebeskrivelse

App:

1. Følg steg 1 - 4 i app-guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Trykk på Skriv en gruppebeskrivelse

3. Skriver inn beskrivelsen

4. Trykker Lagre

Web-versjon:

1. Følg steg 1 - 4 i web-versjon guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Skriver inn beskrivelsen

3. Scroller nederst på siden

4. Klikker Lagre

Kontaktperson

I denne visningen kan du se hvem som er gruppens kontaktperson og endre kontaktperson. Til kontaktperson kan du bare velge personer med rollen Gruppestyrer.

​Slik endrer du kontaktperson

App:

1. Følg steg 1 - 4 i app-guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Trykk på Kontaktperson

3. Endre kontaktperson

4. Vel hvem du ønsker som ny kontaktperson

5. Trykk Lagre

Web-versjon:

1. Følg steg 1 - 4 i web-versjon guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Under Kontaktperson, klikk på navnet til nåværende kontaktperson

3. Klikk på personen du ønsker som ny kontaktperson

4. Scroll til nederst på siden

5. Klikk Lagre

Aktivitet

I denne visningen ser du hvilken aktivitet/gren som er valgt for gruppen. Denne kan du når som helst endre.

⚠️ MERK! For å lage kamparrangement i gruppen må gruppen være en av følgende aktiviteter: Amerikansk fotball, Bandy, Basketball, Cricket (ikke mulig å sette resultater enda), Fotball, Hocket, Håndball, Innebandy, Lacrosse, Nettball, Rugby, Softball og Volleyball.

Slik endrer du aktivitet

App:

1. Følg steg 1 - 4 i app-guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Trykk på Aktivitet

3. Velg ønsket aktivitet

Web-versjon:

1. Følg steg 1 - 4 i web-versjon guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Under Aktivitet, klikk på nåværende aktivitet

3. Klikk på ønsket aktivitet

4. Scroll til nederst på siden

5. Klikk Lagre

Undergrupper (vises kun i mobilapp)

I denne visningen kan du trykke på teksten Undergrupper og du vil da få en liste over alle undergrupper.

Medlemsfelter

I denne visningen kan du rigidere og legge til medlemsfelter. Medlemsfelter brukes til å lagre og organisere informasjon om medlemmene. Disse feltene kan tilpasses for å passe behovene til gruppen eller organisasjonen. Medlemsfeltene gir en strukturert måte å samle og administrere medlemsdata på.

Du kan se og redigere standard medlemsfelter, samt opprette egendefinerte medlemsfelter.

Er gruppen en del av en Spond Club må standard medlemsfelter redigeres av en admin i Spond Club.

Slik redigerer du og legger til medlemsfelter

App:

1. Følg steg 1 - 4 i app-guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Trykk på Medlemsfelter

3. For å redigere et standard medlemsfelt klikk på ønsket medlemsfelt og gjør eventuelle endringer

4. Ønsker du å endre egendefinert medlemsfelt trykker du på feltet du vil endre

5. Ønsker du å legge til et nytt medlemsfelt trykker du på Lett til egendefinert felt

6. Etter ønskede endringer er gjort trykk Lagre

Web-versjon:

1. Følg steg 1 - 4 i web-versjon guiden øverst om: Slik finner du gruppeinnstillinger for gruppeadministrator

2. Scroll ned til Medlemsfelter

3. Klikk Rediger på feltet du eventuelt ønsker å redigere

4. Ønsker du å opprette nytt medlemsfelt klikker du Legg til egendefinert felt

5. Etter ønskede endringer er gjort trykk Lagre

Maler for oppgaver i arrangementer

I denne visningen kan du opprette maler for oppgaver som kan brukes i arrangementer du oppretter. For å opprette og tildele oppgaver når du setter opp et arrangement kan du lese mer her.

Roller og rettigheter

I denne visningen ser du, oppretter og endrer du administratorroller. Funksjonen er til for å gi gruppeadministratorer muligheten til å se og fordele spesifikke ansvarsområder og tilganger. Dette forenkler administrasjonen ved å delegere rettigheter til ulike medlemmer, slik at gruppen kan operere mer effektivt og organisert.

Trykker du på en rolle som allerede finnes kan du se og endre hvilke rettigheter rollen har. Eller trykke Legg til administrator for å opprette en ny rolle.

Kontaktinformasjon på medlemmer

I denne visningen kan du velge om kontaktinformasjon på medlemmer som standard skal være synlig for alle medlemmer eller kun administratorer.
Medlemmer har når som helst muligheten til å endre hvilket av de to valgalternativene som skal gjelde for dem. Valgene du kan velge mellom er:

• Alle medlemmer
    Velger du dette vil alle som er medlem i gruppen kunne hverandres kontaktinformasjon uten unntak.

• Kun administratorer
    Velger du dette vil kun administratorene med redigeringsrettigheter for medlemmer kunne se kontaktinformasjonen på medlemmer. Gruppens kontaktperson vil alltid kunne se kontaktinformasjon uten unntak.

Standard synlighet for arrangementer

I denne visningen kan du redigere synlighet individuelt på alle nye arrangementer du oppretter. Eksisterende arrangementer vil ikke bli påvirket om du endrer denne innstillingen.

• Synlig for inviterte
    Arrangementer vil kun være synlig for personer som er invitert.

• Synlig for alle medlemmer
    Arrangementer vil være synlig for alle medlemmer i listen over arrangementer inne i gruppen.

Aldersgrense for meldinger

I denne visingen velger du hvilken alder som skal være grensen for at et medlem skal kunne sende og motta meldinger i Spond. Du kan lese mer om aldersgrense for meldinger her.
Alternativene du som gruppeadministrator kan velge mellom er:

• Ingen aldersgrense

• 13 år

• 14 år

• 15 år

• 16 år

• 17 år

• 18 år

Eksportere oppmøtehistorikk

I denne visningen kan du eksportere oppmøtehistorikken (excel format) fra tidligere arrangementer. Dette lar deg få detaljert informasjon om deltakelse pr. arrangement, noe som er nyttig for å analysere oppmøtemønstre og evaluere medlemsengasjementet.

Du kan eksportere oppmøtehistorikk for alle arrangementer hittil i år, velge kun én eller flere eller alle arrangement mellom egendefinert tidsrom. Du kan også velge om du skal inkludere eller ekskludere arrangementer i undergrupper.

Slik finner du funksjonen eksportere oppmøtehistorikk i web-versjonen

1. Logg på din Spond-profil her

2. Gå til gruppen det gjelder

3. I valgmenyen under gruppebilde klikker du på de tre prikkene (...)

4. Klikk Last ned oppmøtehistorikk

Eksporter resultater

I denne visningen kan du eksportere resultater fra kamperarrangementer. Dette lar deg få detaljerte data fra kamper, slik at du kan analysere dem, følge med på utviklingen over tid og lage rapporter for administrativt bruk. Det er nyttig for å evaluere prestasjoner og ta informerte beslutninger basert på data.

⚠️ MERK!

• Denne funksjonen er kun synlig om gruppen har en gruppetype som kan opprette kamparrangementer, les her om hvilke gruppetyper det gjelder.

• Eksport av resultater er kun tilgjengelig i mobil appen.

Mottatte betalinger (vises kun i mobilapp)

I denne visningen kan du se mottatte betalinger fra betalbare arrangement eller betalingsforespørsler lager i gruppen. Les mer her om betalinger for administratorer.

Forlat gruppen

I denne visningen kan du forlate gruppen. Å forlate en gruppe eller undergruppe i Spond betyr at du trekker deg ut som medlem. Forlater du hovedgruppen mister du også tilgangen til undergruppen.

Du slutter å være en del av gruppen og mister tilgang til gruppens informasjon umiddelbart.

Du kan lese mer her om hvordan du hvordan du går frem for å melde deg ut av en gruppe eller undergruppe.

⚠️ MERK!
Du kan ikke forlate gruppen mens du er gruppens kontaktperson. Hvis du vil forlate gruppen må du velge en annen kontaktperson.

Slette hovedgruppe

I denne visningen kan du slette hele gruppen. Les her om hvordan du sletter en hovedgruppe.

⚠️ MERK!

• Det er ikke mulig å gjenopprette slettede grupper eller informasjon fra gruppen.

• Er gruppen en del av en Spond Club må gruppen slettes i Spond Club.
    Les her om hvordan man sletter en gruppe i Spond Club.