Spring videre til hovedindholdet

Sådan udskifter du brugere i din organisation

Der er et par overvejelser, du skal gøre dig, når du udskifter en eksisterende bruger. Denne vejledning hjælper dig gennem hvert trin og sikrer, at den nye brugerprofil er klar til brug.

For at udskifte en bruger skal du først følge trinene til oprettelse af en ny brugerprofil, kopiere eventuelle eksisterende overvågningsprofiler, flytte licenserne og derefter slette den eksisterende bruger. Det lyder måske som en stor opgave, men det er alt sammen nemt at gøre som organisationsadministrator under Brugeradministration.

Bemærk: Disse ændringer kan foretages af organisationsadministratoren.

Det anbefales, at du opretter en ny brugerkonto til en ny bruger i stedet for at overskrive kontaktoplysningerne (f.eks. e-mail eller navn) på en eksisterende konto.

Opdatering af en eksisterende konto ændrer historiske data med tilbagevirkende kraft, hvilket kan medføre unøjagtigheder, især hvis den oprindelige bruger har deltaget i tidligere onlineudbud. Organisationsadministratoren bevarer fuld adgang til organisationens historiske data.

Tilføjelse af en ny bruger

  1. I menuen til venstre finder du tandhjulsikonet for Indstillinger. Vælg dette for at åbne Generelle indstillinger.

  2. Herfra kan du vælge Brugeradministration.

  3. Vælg Tilføj bruger.

  4. Udfyld de obligatoriske felter.

  5. Klik på Gem for at oprette brugeren.

Brugerkontoen oprettes som standard med adgangsniveauet »Grundlæggende bruger«. Der sendes automatisk en e-mail til den registrerede e-mailadresse med en midlertidig adgangskode og instruktioner om, hvordan man logger ind.

Ændring af licenserne

Find fanen Licenser på den brugerprofil, du har oprettet. Tilføj de nødvendige licenser ved at bruge vippeknappen ved hver enkelt mulighed.

Hvis der ikke er ledige licenser, der kan tildeles den nye bruger, skal du muligvis først fjerne en licens fra en anden bruger.

Sletning af den bruger, du har erstattet

Hvis du har fulgt de foregående trin, har du oprettet en ny bruger og overført licensen og overvågningsprofilen/-profilerne. Den gamle bruger er stadig i systemet med status som aktiv.

Hvis det er nødvendigt, at den forbliver aktiv for at få adgang til historiske data, skal du ændre brugerens status til Ikke aktiv og sikre dig, at der ikke er knyttet nogen aktive licenser. På denne måde forhindrer du login-adgang for den registrerede e-mailadresse og sikrer, at ingen betalte licenser bruges af inaktive brugere.


Fjernelse af en eksisterende brugers licens

Sådan fjerner du licenserne for en bruger, du har erstattet:

  1. Gå tilbage til Brugeradministration

  2. Find den erstattede bruger, og vælg Rediger ved at klikke på de tre prikker (…)

  3. Klik på fanen Licenser. Brug knappen til at fjerne licensen fra brugeren.

Article Reference: 080720251400

Besvarede dette dit spørgsmål?