Hoppa till huvudinnehåll
Flourish Kickoff

Underlag och checklista inför uppstart av Flourish som verktyg.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att komma igång med Flourish är oftast enkelt, mest beroende på hur komplex er organisationsstruktur är. Det är dock viktigt att ta med sig att det ofta kan innebära en viss förändringsledning inför uppstart av ett verktyg likt Flourish. Nedan hittar du underlag, tips & trix samt en checklista inför att komma igång.

Information till medarbetarna


Checklista inför uppstart

Varför Flourish?

Har ni förmedlat till medarbetarna varför ni valt att ta in Flourish och eventuella mål ni har med verktyget?


Vet medarbetarna att det är anonymt?

Var tydliga med medarbetarna att Flourish är anonymt och att detta är menat att sänka tröskeln för att göra sig hörd och vara delaktig i förbättringsarbetet.


Har ni förmedlat era förväntningar och vad som kan förväntas av er?

Har ni berättat för medarbetare och chefer hur ni tänkt arbeta med Flourish, de olika steg

som ska genomföras och vilka förväntningar som finns?

Det är viktigt att alla vet vad som förväntas av dem i användandet av Flourish, men också vad de kan förvänta sig tillbaka som motprestation av ex. ledningsgrupp och närmsta chef.


Finns det uttalade ansvarsområden?

Har ni presenterat chefernas ansvar och hur de förväntas agera på feedbacken som kommer in? Ju mer förståelse cheferna har kring vilket ansvar de har i arbetet med Flourish och hur de förväntas agera, desto bättre grund finns det att de aktivt nyttjar Flourish som verktyg.

Med detta är det också viktigt att säkerställa att rätt forum och rutiner är uppsatta, så att cheferna vid behov kan få möjlighet att bolla olika frågor. Om cheferna känner sig insatta i resultatet och hur de ska agera så är det mer sannolikt att de aktivt följer upp detta med sina team.


Har ni kommunicerat ut hur ni tänkt arbeta med verktyget?

Har ni en plan för hur ni kommunicerar ut eventuella åtgärder och insikter till medarbetarna? Exempelvis via mötesstrukturer eller andra kommunikationskanaler?


Har ni satt hållbara & långsiktiga rutiner?

Har ni en rutin för att följa upp på den data och trender som samlas in i Flourish? Börja hellre med få och enkla rutiner. Det viktigaste är att rutinerna efterlevs och att Flourish som verktyg hålls levande i arbetssättet.

Utveckla det sedan över tid baserat på era behov och mål, och se till att Flourish effektiviserar även andra rutiner och mål som ni har i verksamheten. Det kan göra att den tid ni lägger på Flourish sparas in genom ett effektiviserat arbetssätt i övrigt.


Tar någon extra ägandeskap?

Har ni personer som tar extra ägandeskap i att driva arbetssättet kopplat till Flourish? Genom att utse en person som har extra engagemang för de frågor som ni driver i Flourish, skapar ni extra driv och bränsle för att lyckas med uppsatta mål.

Fick du svar på din fråga?