Alla samlingar
Anonymitet
Anonymitetsregler
Anonymitetsregler

Till dig som medarbetare som besvarar frågor via Flourish

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Lägsta anonymitetsgräns

Flourish tillåter aldrig att någon data eller mätningar presenteras på en grupp som innehåller färre än fyra (4) medarbetare. För att data ska presenteras på grupp/team-nivå behöver alltså fyra personer aktiverat sig mot Flourish Chatbot innan någon som helst data presenteras på grupp/team-nivå.

Då vi väl känner till skillnaden att känna sig anonym och att systemet håller dig anonym så har vi sett till att du som medarbetare får full insyn att se vilket grupp/team-storlek du ingår. Detta ser du genom att besöka Team Dashboard via din Flourish-chatt. Där kan du se vilka mer som ingår i ditt team och huruvida de har aktiverat sig mot Flourish eller inte. Detta har vi gjort för att du själv ska kunna besluta förutsättningarna för dina svar.


Flourish Pulse kan skickas ut på grupper färre än fyra men resultatet av mätningen presenteras endast på företagsnivå, när den ingår i en större total grupp. En teamchef kommer alltså inte kunna se resultatet för sitt team om teamet är färre än fyra personer. En företagsadmin eller HR, kan endast se resultatet inkluderat i resultatet för bolaget som helhet och inte på team-nivå.

Focus Areas kan ej schemaläggas alls på team färre än fyra personer. Detta då Focus Areas har inslag av feedback i fritext som går direkt till närmsta chef. Då detta ger en större komplexitet i att hålla anonymiteten trygg har denna funktion alltså inaktiverats fullt ut vid grupper/team under anonymitetsgränsen.

Vi undviker information på individnivå

I Flourish finns det endast en datapunkt/information på individnivå. Detta är vilket team/grupp man ingår.

Exempel: Simon har aktiverat sig mot Flourish och tillhör Team Flourish. Utöver detta markeras ingen ytterligare information på Simon som individ, inte ålder, kön eller liknande. Den enda markeringen utöver Team/grupp-tillhörighet är på Team/grupp-nivå, där man kan skapa taggar för att gruppera ihop flera team till en ännu större grupp, t.ex. för att se hur butiks-teamen mår i olika frågor, jämfört med lager-teamen.

Denna åtgärd har vi tagit för att främja anonymiteten i Flourish och vi är extra varsamma i hur vi hanterar dessa processer.

Ditt namn & kontaktuppgifter (telefonnummer eller mejl)

Dessa finns tillgängliga för administratörer i en administrativ vy för att kunna bjuda in nya medarbetare att aktivera sig mot Flourish, flytta till annat team om hen bytt avdelning eller helt kunna ta bort en medarbetare som avslutat sin anställning på företaget.

Denna sida har ingen koppling till övriga delar i Flourish. Resultat av mätningar, inlämnad feedback m.m. är helt anonymt så länge du själv inte uppger ditt namn i chatten.

Ovan möjliggör också att systemet kan påminna dig om du glömt att aktivera dig mot Flourish eller inte svarat på senaste pulsmätningen.

Fick du svar på din fråga?