Focus Area
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Focus Areas kan nyttjas på två tydliga sätt:

  1. Fördjupa sig inom inom olika fokusområden baserat på resultatet av Flourish Pulse.

  2. Nyttja Focus Areas som ett sätt att skapa delaktighet och feedbackkultur samt kontinuerligt hitta förbättringsområden inom operativa och dagliga områden, såsom den dagliga driften.

  3. Återkoppla på inkommen anonym feedback genom Chatbox, med bibehållen anonymitet för medarbetaren.


Focus Areas är skapade på en struktur som är designad för att främja konkret feedback och delaktighet. Via Focus Areas har Flourish Chatbot ett extra fokus på feedback i fritext, genom att:

  1. Anpassar dialogen till medarbetaren:
    Beroende på medarbetarens svar när Flourish frågar om att få ett värde mellan noll till tio. Det innebär att en medarbetare som t.ex. svarar tre av tio, får en typ av uppföljningsfråga medan den som svarar tio av tio får en annan.

  2. Grundmetodiken i Flourish är byggt på att:
    a) Ber om ett värde mellan 0-10, för att få mätbarhet.

    b) Fråga varför medarbetaren svarade som den gjorde.

    c) Fråga hur det kan bli bättre, alltså be om ett förbättringsförslag.

När någon besvarar frågor från Flourish kan vår chatbot förmedla vad personen svarat vid tidigare tillfällen, om personen besvarat samma fråga vid ett tidigare tillfälle. Detta är något som endast medarbetaren kan se, och den delen av chatten visas aldrig upp i plattformen för administratörer.

Fler än 100st färdiga chattar i Focus Areas redo att schemaläggas

Det finns ett stort antal förberedda Focus Areas som både team-administratörer och systemadministratörer kan schemalägga. Dessa är team-orienterade och kan schemaläggas för ett enda tillfälle eller med ett återkommande intervall. Dessa kan även schemaläggas för enskilda team, men även för alla team i bolaget om man vill.


Hur presenteras feedback för mig som administratör?

Du som administratör kommer åt inkommen feedback via din Chatbox när du är inloggad på Flourish.se. Den info som presenteras för dig är; vilken Focus Area som inkommen feedback avser, vilket värde (0-10) som medarbetaren givit och vilket team personen ingår. Flourish visar aldrig enskilda individers svar, det grupperas alltid på team-nivå, innehållande minst fyra stycken deltagare i teamet.

Likt bilden visar ovan visar Flourish vad medarbetaren svarat 0-10 samt den feedback i fritext som givits. Som administratör är medarbetarnas svar alltid avkapade mellan varje session för att främja anonymiteten hos medarbetarna. Detta innebär också att chatten alltid presenteras på samma sätt, oberoende vilken chattkanal som medarbetaren nyttjat för att svara på Flourish chattar. Detta gäller självklart alla typer av administratörer, oberoende behörighetsnivå.

Kan jag som team-administratör besvara inkommen feedback?

Ja, du som team-administratör i Flourish kan besvara inkommen feedback från ditt team. Anonymiteten hos medarbetaren bibehålls alltid, såvida inte medarbetaren själv uppger vem den är via chatten eller i andra forum.

Hur lång tid tar det att svara på en Focus Area?

Det tar ungefär 30 sekunder att besvara en Focus Area, men det beror även på längden av den feedback som lämnas.

Fick du svar på din fråga?