Flourish Pulse
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Grundläggande & månatlig temperaturmätning; 30 sekunder att besvara!

Flourish Pulse är en grundläggande temperaturmätning, där vår chatbot ställer fyra frågor per månad där mottagaren besvarar dessa anonymt, baserat på värden mellan 0-10. Dessa frågor är alltid samma för alla team och avdelningar på ett företag och skickas som standard ut ungefär samtidigt till alla team.

Det tar i snitt 30 sekunder för en medarbetare att besvara Flourish pulsmätning. Noll är alltid det lägsta värdet man kan ge och tio är alltid det högsta värdet man kan ge som svar på alla mätningar från Flourish.


Flourish Pulse innehåller totalt upp till 24 olika frågor, som är både validerade i forskning och tillgodoser grundläggande i OSA (Organisatorisk och Social Arbetsmiljö).

Den är allltid baserad på en månatlig frekvens, med fyra olika frågeställningar per månad, och en intervall som förnyas var fjärde till var sjätte månad. Det innebär att Flourish börjar om med samma frågor på nytt efter fyra till sex månader, för att visa trenderna i de olika mätområdena.


Fördelad i tre block; Arbetsmiljö, Engagemang och Flex.

Arbetsmiljöblocket mäter grundläggande frågor kopplat till medarbetarnas upplevelse av arbetsmiljön på arbetsplatsen. Ett exempel är huruvida man upplever att kränkande särbehandling finns närvarande på arbetsplatsen.

Engagemangsblocket fångar upp nästa nivå i medarbetarupplevelsen och fångar exempelvis upp frågor som samarbete, personlig utveckling och arbetsglädje.

Flexblocket är helt anpassningsbart baserat på varje företags unika behov och önskemål. I detta block finns det förslag på frågor som man kan nyttja direkt, eller om man vill byta ut dessa helt och exempelvis fånga upp frågor som rör företagets värdegrund eller andra kompletterande frågor.


Resultatet av pulsmätningen presenteras i realtid på team och bolagsnivå, aldrig på grupper färre än fyra (4) personer. Baserat på resultatet av pulsmätningen kan man enkelt schemalägga fördjupande Focus Areas för att stärka sina insikter ytterligare och samla in feedback i fritext från medarbetarna.


Vad är skillnaden mellan Flourish Pulse och Focus Areas?

Focus Areas är fördjupande och/eller mer operativa frågor som har ett stort fokus på det egna teamet och att samla in feedback i fritext. Pulsen är alltså en generell temperaturmätning över tid för att identifiera trender, där Focus Areas är ett sätt att jobba aktivt med resultatet av pulsen samt skapa delaktighet i sitt team.

Både Pulse och Focus Areas är självklart anonyma.

Fick du svar på din fråga?