Profilsida

Jag vill skapa eller redigera min profil

Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är en profilsida?

Profilsidan är din egna presentation på Ahum, där klienter kan läsa om dina erfarenheter, arbetsmetoder och områden som du kan hjälpa till med. Syftet är att hjälpa klienten hitta rätt terapeut, så försök att lyfta det som särskiljer just dig. Profilsidan agerar också bokningskalender ut mot klienter, där syns dina tillgängliga tider och klienten kan enkelt boka tid med dig.

En profilsida ingår oavsett vilken prenumerationsmodell du väljer.

Vem ser min profilsida?

Egna klienter*

Du kan bjuda in dina egna klienter* till Ahum, så att de kan boka tider med dig. Då hittar de din profilsida genom att logga in på Ahum och gå till "Mina terapeuter".

Nya klienter / Ahum-förmedlade klienter

För att din profilsida ska bli synlig utåt på Ahum, det vill säga för att du ska kunna erhålla nya klienter via oss, behöver du tilläggstjänsten Client Booster. Då kommer din profilsida att vara synlig i vår listnings- och matchningsfunktion så länge som du har tillgängliga tider utlagda.

Klienterna kan välja att bläddra bland alla Ahums terapeuter via listningen, eller att genomgå vår matchning. Vilka klienter som hittar till just din profilsida genom matchningen beror på dina inställningar gällande vilka kontaktorsaker och problemområden du arbetar med.

Det är i slutändan klienten själv som väljer vem de önskar boka tid med. Därför rekommenderar vi att lägga tid på att göra profilsidan personlig, så att klienter som besöker din profil känner att de vill träffa just dig.


*Egna klienter innebär klienter som inte blivit förmedlade till dig genom Ahum.


Redigera min presentation

Logga in på ditt terapeutkonto för att redigera presentationen på din profilsida. Välj sedan Profilsida i menyn till vänster.

Profilsidan är indelad i olika stycken. För att redigera ett stycke, tryck på Redigera högst upp till höger i det stycke du vill ändra.

När du har skrivit din profiltext kommer vi att låta en skribent optimera texten utifrån språk och budskap. Självklart får du ge ditt slutgiltiga godkännande innan den läggs upp.


Person- och kontaktuppgifter

  • Profilbild. Välj den bild som du vill ska synas på din profilsida. Tänk på att bilden ofta är en avgörande faktor i valet av terapeut, så välj gärna en bild av hög kvalitet som gärna tagen rakt framifrån. Se vår bildguide för mer vägledning och inspiration.

  • Fyll i dina kontaktuppgifter. Uppgifterna du fyller i här blir ej synliga för klienterna. Obs! Adress till din mottagning fyller du i menyfliken "Mottagning".

  • I fältet "Personlig information" kan du ange extra information som är bra för klienterna att få tillsammans med sin bokningsbekräftelse, såsom portkod eller hur de hittar till mottagningen. Informationen kommer alltså inte att synas på profilsidan, utan skickas med i bokningsbekräftelsen först när en klient bokat tid med dig. Här rekommenderar vi även att du anger ditt telefonnummer så att klienten har en möjlighet att kontakta dig direkt.

    • Exempel: "Efter att du kommit in genom huvudentrén (portkod 1234), gå över innergården och ta den röda dörren på vänster sida. Sitt ner i väntrummet och vänta tills jag kommer och hälsar dig välkommen”.

Presentationen

  • Intro. Den viktigaste delen av presentationen som ska fånga in klientens intresse. En kärnfull beskrivning av dina styrkor och kompetenser som berättar vem just du är som psykolog/psykoterapeut Gärna formulerat ur tredje persons perspektiv, exempelvis “Sara har flera års erfarenhet inom…”.

  • Erfarenhet. En konkret beskrivning av vad du gjort tidigare i din karriär som är relaterat till ditt yrke som psykolog/psykoterapeut Undvik att enbart namnge terapiinriktningar som kan vara svåra för klienten att förstå.

    • Obs! Är du leg. psykoterapeut? Tänk då på att du behöver ange din grundutbildning/grundyrke i samband med titeln leg. psykoterapeut. Du kan t.ex. skriva "Jag är leg. psykoterapeut och socionom" i början av stycket Erfarenhet.

  • Så här jobbar jag. Beskriv mer praktiskt hur du arbetar, vad du fokuserar och hur du lägger upp dina behandlingar. Bocka sedan i rutorna för de terapimetoder du arbetar med.

  • Ett typiskt första möte. Många klienter är nervösa inför första samtalet, därför är det bra om du kan skapa trygghet genom att kortfattat beskriva ramarna för första samtalet.

  • En hälsning till klienten. Berätta kort om hur du tänker kring terapi för att ge klienten en känsla av vem du är som person och vad hen kan förvänta sig av en behandling med dig. Formulera det gärna som att du skriver direkt till klienten. Klicka här för att se vårt exempel.

  • Fyll i fälten ”Utbildningar och certifieringar” samt ”Språk”.


OBS!

Ingen annan information än ditt förnamn, titel, presentation, mottagningsadress och arvode kommer att visas på sidan. All annan information är dold och kommer enbart att användas av Ahum i administrativa syften.

Det är inte tillåtet att på sin profilsida skriva ut kontaktuppgifter eller ange länkar till externa hemsidor utan Ahums godkännande.

Fick du svar på din fråga?