Hoe kan ik een voorschotfactuur annuleren?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een voorschotfactuur te annuleren, volgt u deze stappen:

1. Toegang tot het menu financiën ⇒ klantenfactuur: Open de editie van de voorschotfactuur die u wilt annuleren in uw beheersysteem.

2. Gebruik de factuuropties: Klik aan het einde van de regel op de factuur op de opties (meestal weergegeven door drie punten of een soortgelijk pictogram).

3. Kies de optie "Factuur crediteren": Selecteer de optie "Factuur crediteren". Dit genereert een creditnota die de voorschotfactuur annuleert.

Door dit te doen, wordt de factuur geannuleerd en wordt uw boekhouding dienovereenkomstig bijgewerkt.

Let op: zorg ervoor dat de voorschotfactuur ook als betaald is gemarkeerd om de rentabiliteit van de werf correct weer te geven.