Alle collectiesWerfbeheer
Voorschotfacturen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding :

Een voorschotfactuur is simpelweg een voorschot dat u vraagt voor een aankomend werf. Hier leggen we uit hoe we er snel één kunnen maken in Vertuoza.

Doel : Het maken van voorschotfacturen die de rentabiliteit van het werf beïnvloeden terwijl u up-to-date blijft over het nog te factureren bedrag.

Navigeren in het scherm "werfbeheer ⇒ klantenfactuur":

De algemene werking en navigatie zijn gelijkaardig aan de andere schermen van Vertuoza :

1. Een zoekveld.

2. De tabel met de informatie.

3. De actieknoppen aan de uiterste rechterkant van de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis ervan te kennen).

4. De knop "Nieuw" om een nieuw item aan te maken.

Een voorschotfactuur maken

1. Toegang tot werfbeheer :

• Ga naar werfbeheer.

• Ga naar de sectie "facturatie", klik op "nieuw" naast "klantenfacturen".

2. Keuze van het type factuur :

• Op het invoerscherm, selecteer het type factuur "voorschotfactuur".

3. Bedrag en facturatie methode :

• Geef het bedrag aan.

• Kies de methode: in percentage, in euro's exclusief btw, of inclusief btw

4. Bevestiging en aanmaak van de factuur:

• Klik op "bevestigen", een conceptfactuur is dan gemaakt.

5. Invoer van de factuur:

• Voeg algemene informatie toe of wijzig deze (bijvoorbeeld: het factuurnummer of de betalingsvoorwaarden).

• Controleer de invoerelementen zoals de omschrijving of het btw-tarief.

6. Extra opties :

• Voeg een pro rata en/of een algemene korting toe door te klikken op "+" naast het subtotaal.

• Voeg een waarborg en/of een premie toe door te klikken op "+" naast het totaal te betalen bedrag

7. Indiening :

• Klik op "opslaan" als u klaar bent.

• De factuur is aangemaakt en wordt overgenomen in de tabel "klantenfacturen" onder de status "te boeken".

8. Factuurnummering :

• Klik op "..." en vervolgens op "boeken" om een nummer te geven.

9. Betaling valideren (indien van toepassing) :

• Klik op "..." en vervolgens op "betaling valideren" als de betaling is gedaan

10. Correctie met creditnota :

• Als er een fout op de factuur staat, klik dan op "..." en vervolgens op "factuur crediteren" om een creditnota aan te maken.