Alle collectiesHR
Tijdsregistratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Vertuoza kunnen uw werknemers direct vanaf de werfplaats op de tablet hun uren registreren.

Dit zorgt voor een nauwkeurige arbeidskost voor uw rentabiliteit van de werfplaats.

Uw instellingen

Ga eerst naar Instellingen > Eigenschappen > Tijdsregistratie > Voorkeuren:

• Schakel tijdsregistratie in om de tijdsregistratiemodule in werfaccounts te activeren en de registratie in de beheeraccounts te valideren.

• Schakel mobiliteitsbeheer in om de gebruiker in staat te stellen gereden kilometers in te voeren en indien nodig de chauffeur aan te geven.

Ga vervolgens naar Instellingen > Eigenschappen > Planning > Types afwezigheden:

• Stel de soorten afwezigheid van uw werknemers in voor het geval ze niet naar de werfplaats kunnen komen (ziekte, slecht weer, verlof...)

Ga ten slotte naar Instellingen > Eigenschappen > Algemeen > Voertuigen:

• Controleer de registratie van uw beschikbare voertuigen in het bedrijf: model en kenteken.

Tijdsregistratie door de ploegbaas (werfaccount)

Uw ploegbaas kan de werknemers rechtstreeks op de tablet vanaf de bouwplaats registreren.

Hij moet naar het tabblad tijdsregistratie gaan:

• Klik op de knop "werknemers" en selecteer degenen voor wie hij de uren moet registreren

• Voor elke werknemer kan hij invullen:

• Of hij aanwezig of afwezig was

• De werfplaats waarop hij heeft gewerkt

• Vul de aankomst- en vertrektijden in

• Vul de pauzetijd in

• De ploegbaas kan meerdere elementen toevoegen, bijvoorbeeld als de werknemer op verschillende werfplaatsen is geweest

• Als je het hebt ingeschakeld in de tijdsregistratievoorkeuren, kan de ploegbaas het aantal kilometers heen en terug invoeren, evenals een status (chauffeur, chauffeur met passagiers...)

• Als meerdere werknemers dezelfde registratie hebben, druk dan op de knop "groepsactie"

• De ploegbaas kan dan de prestatietijden specificeren die op alle werknemers moeten worden toegepast, en deze individueel of als groep valideren

⇒ Vanaf dat moment is de tijdsregistratie vastgelegd en moet deze worden goedgekeurd vanuit een beheeraccount in Vertuoza.

Navigatie in het scherm (beheeraccount):

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere schermen van Vertuoza:

1. Een reeks filters die kunnen worden toegepast op de gegevenstabel

2. De tabel met informatie.

3. De mogelijkheid om het detail per bouwplaats te bekijken via de Ja/Nee-knop

4. De knop "Nieuw" om een nieuw item aan te maken.

Beheer van tijdsregistraties (vanaf een beheeraccount)

Ga naar Planning > Tijdsregistratie.

• Hier vindt u alle tijdsregistraties van uw werknemers vanaf de tablet in tabelvorm

• U kunt filters gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen

• U kunt het detail per werfplaats al dan niet weergeven

• U kunt een registratie toevoegen door op het kleine "+" te klikken

• Voor elke registratieregel vindt u verschillende actieknoppen afhankelijk van de status van de registratie, waarmee u:

• Een registratie kunt valideren

• Deze kunt bewerken

• Verwijderen

• De geschiedenis bekijken

• Bovendien kunt u verschillende statussen in de tabel opmerken:

• In behandeling: wordt uitgevoerd op de tablet door de ploegbaas

• Te sluiten: door de ploegbaas goedgekeurd maar moet worden afgesloten vanuit het beheerdeel

• Gesloten: tijdsregistraties goedgekeurd in het beheerdeel

• Vertraagd: gestart op de tablet maar niet voltooid

• Niet gepland: uw werknemers die moesten werken maar geen planning hadden in Vertuoza

N.B.: U kunt een of meerdere vakjes aanvinken voor elke registratieregel om te kiezen:

• Sluiten

• Terugkeren naar de vorige status

• Verwijderen