Creditnota's
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Creditnota's zijn documenten die worden opgesteld met als doel het bedrag van een uitgegeven factuur te annuleren, zodat de balans wordt hersteld.

Navigeren op dit scherm:

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere schermen van Vertuoza:

1. Een periode kan worden bepaald door datums in te voeren.

2. Een filter kan worden toegepast op de klant.

3. Een zoekgebied.

4. De tabel met de informatie.

5. De actieknoppen helemaal rechts van de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis ervan te kennen).

6. De knop "Nieuw" om een nieuw element te maken.

Creëren van een nieuwe creditnota:

Voeg een creditnota toe vanuit het menu creditnota's:

1. Klik op "Nieuw" om een nieuwe creditnota toe te voegen.

2. Vul de algemene informatie in met betrekking tot de klant, de werf en de voorwaarden.

3. Vul de facturatiegegevens in (die zichtbaar zullen zijn op de creditnota).

4. Voer de te crediteren elementen in.

5. Let op dat alles is ingevuld en dat de bedragen negatief zijn.

6. Klik op "Opslaan".

Toevoegen van een creditnota vanuit een bestaande factuur

1. Klik op "…" bij de actieknoppen van de factuur.

2. Klik op "Factuur crediteren".

3. In het weergegeven pop-upvenster, bepaal het bedrag dat op deze factuur moet worden gecrediteerd.

4. Klik op "Bevestigen".

5. Sommige informatie kan al zijn ingevuld (vul de resterende informatie in indien nodig).

6. Controleer of de verstrekte informatie en het gecrediteerde bedrag correct zijn.

7. Klik op "Opslaan".

8. U wordt doorgestuurd naar het scherm met creditnota's. Klik nu op de "V" > "Inboeken" om de creditnota te verwerken.