Onderdelen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Onderdelen zijn de elementen die de werkzaamheden vormen. Dit zijn de ingrediënten die we nodig hebben voor het kookrecept.

Voorbeeld: "Blok van 19", "Werkuren",...

Navigeren op dit scherm:

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere Vertuoza-schermen:

1. Tabbladen maken het mogelijk om van werkzaamheden naar onderdelen te gaan.

2. Verschillende filters kunnen op de datatabel worden toegepast.

3. Een zoekgebied.

4. De tabel met de informatie.

5. De actieknoppen uiterst rechts in de tabel (plaats je cursor op elke knop om de betekenis ervan te kennen).

6. De "Nieuw"-knop om een nieuw item te maken.

7. De "Actie(s)"-knop.

Aanmaken van onderdelen:

De onderdelen zullen in Vertuoza voornamelijk worden gekenmerkt door verschillende belangrijke elementen: de categorie, de referentie, de beschrijving, de leverancier, de eenheid, de aankoopprijs, de marge, en tenslotte de verkoopprijs.

Een nieuw onderdeel toevoegen

1. Zorg ervoor dat je de nodige categorieën hebt aangemaakt als je al je onderdelen nauwkeuriger wilt categoriseren.

2. Klik op "Nieuw" om een nieuw onderdeel toe te voegen.

3. Bepaal het type onderdeel dat je wilt aanmaken: materialen, apparatuur, werkuren, onderaannemer.

4. Voeg een verplichte referentie toe (dit is een unieke referentie).

5. Voeg een beschrijving toe, deze zal zichtbaar zijn voor de klant in verschillende documenten.

6. Voeg indien nodig een categorie toe (optioneel).

7. Wijs een leverancier toe (hoe een leverancier aan te maken: LINK).

8. Definieer een eenheid voor dit onderdeel (hoe een eenheid aan te maken via deze link:……..).

9. Selecteer een grootboekrekening waaraan het onderdeel gerelateerd is.

10. Definieer een aankoopprijs en een marge om de verkoopprijs te berekenen.

11. Voeg een foto toe als je dat wilt.

12. Bepaal of het onderdeel al dan niet in de stock wordt beheerd via het selectievakje.

Onderdelen importeren

Als je begint met Vertuoza en je hebt een bestaande werkenbibliotheek, kun je een lijst met onderdelen importeren:

1. Klik op "Actie(s)" in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Klik op "Importeren".

3. Selecteer het type onderdeel dat je wilt importeren.

4. Een import sjabloonbestand is beschikbaar via de "Import sjabloon" knop.

5. Zodra het bestand is ingevuld, kun je het toevoegen via de "Kies een bestand" knop.

6. Je kunt ook foto's importeren indien nodig.

7. Bepaal het nummer van het blad waarin de informatie in het Excel-bestand staat.

8. Klik op "Importeren".

9. Zorg ervoor dat de kolommen van het Excel-bestand overeenkomen met die van Vertuoza.

De lijst onderdelen exporteren

1. Klik op "Actie(s)" in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Klik op "Lijst exporteren".

3. Een Excel-bestand wordt gedownload met de gegevens.