De imports: Migreer van een andere software naar Vertuoza
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De migratie van uw gegevens naar nieuwe software kan complex lijken. Dit artikel gidst u door het efficiënt importeren van uw contacten en prijsbibliotheek vanuit een andere software naar Vertuoza.

👤 Import van contacten vanuit een Excel-bestand

Vertuoza maakt het mogelijk om contacten in twee typen te categoriseren: individuele contacten en bedrijven. Elke categorie vereist een aparte import, hoewel de procedure hetzelfde blijft voor beide.

Stappen voor het importeren van Contacten/Bedrijven:

1. Toegang tot de juiste lijst: Ga naar de bijbehorende lijst en klik op de knop "Acties" rechtsboven in het scherm, en selecteer vervolgens "Importeren".

2. Download het sjabloon: Download het importmodel dat door Vertuoza wordt verstrekt en open het.

3. Invullen van het bestand: Vul het bestand kolom voor kolom in met de gegevens van uw contacten. Zorg ervoor dat u de verplichte velden invult: "Naam" en "Profiel".

4. Importeer het bestand: Nadat het bestand is ingevuld en opgeslagen, keert u terug naar Vertuoza en selecteert u "Kies een bestand" om uw Excel-bestand te uploaden.

5. Selecteer het Excel-blad: Geef het nummer op van het Excel-blad met uw gegevens, meestal bladnummer 1.

6. Start de import: Klik op de blauwe knop "Importeren". De software controleert de kolommen van het bestand en geeft een samenvatting weer.

7. Bevestig de gegevens: Na controle klikt u op "Deze stap bevestigen" om door te gaan.

8. Definitieve validatie: Controleer of alle regels correct zijn en klik op "Bevestigen en importeren valideren".

📚 Import van eenvoudige werken en componenten vanuit een Excel-bestand

Het importeren van uw bibliotheek met werken en componenten stelt u in staat om de diensten die u aanbiedt, inclusief eenheidsprijzen en beschrijvingen, over te zetten naar Vertuoza.

Stappen voor het importeren van eenvoudige werken:

1. Toegang tot de juiste lijst: Ga naar de bijbehorende lijst en klik op de knop "Acties" rechtsboven in het scherm, en selecteer vervolgens "Importeren".

2. Download het sjabloon: Download het importmodel dat door Vertuoza wordt verstrekt en open het.

3. Invullen van het bestand: Vul het bestand kolom voor kolom in met de gegevens van uw contacten. Zorg ervoor dat u de verplichte velden invult: "Beschrijving" en "Eenheid". U kunt ook foto's importeren indien nodig door de naam van de afbeelding toe te voegen in de kolom "Afbeelding".

4. Importeer het bestand: Nadat het bestand is ingevuld en opgeslagen, keert u terug naar Vertuoza en selecteert u "Kies een bestand" om uw Excel-bestand en eventuele map met afbeeldingen te uploaden.

5. Selecteer het Excel-blad: Geef het nummer op van het Excel-blad met uw gegevens, meestal bladnummer 1.

6. Start de import: Klik op de blauwe knop "Importeren". De software controleert de kolommen van het bestand en geeft een samenvatting weer.

7. Bevestig de gegevens: Na controle klikt u op "Deze stap bevestigen" om door te gaan.

8. Definitieve validatie: Controleer of alle regels correct zijn en klik op "Bevestigen en importeren valideren".

Stappen voor het importeren van componenten:

1. Toegang tot de juiste lijst: Ga naar de bijbehorende lijst en klik op de knop "Acties" rechtsboven in het scherm, en selecteer vervolgens "Importeren".

2. Download het sjabloon: Download het importmodel dat door Vertuoza wordt verstrekt en open het.

3. Invullen van het bestand: Vul het bestand kolom voor kolom in met de gegevens van uw contacten. Zorg ervoor dat u de verplichte velden invult: "Referentie", "Beschrijving", "Leverancier", "Eenheid" en "Aankoopprijs". U kunt ook foto's importeren indien nodig door de naam van de afbeelding toe te voegen in de kolom "Afbeelding".

4. Importeer het bestand: Nadat het bestand is ingevuld en opgeslagen, keert u terug naar Vertuoza en selecteert u "Kies een bestand" om uw Excel-bestand en eventuele map met afbeeldingen te uploaden.

5. Selecteer het Excel-blad: Geef het nummer op van het Excel-blad met uw gegevens, meestal bladnummer 1.

6. Start de import: Klik op de blauwe knop "Importeren". De software controleert de kolommen van het bestand en geeft een samenvatting weer.

7. Bevestig de gegevens: Na controle klikt u op "Deze stap bevestigen" om door te gaan.

8. Definitieve validatie: Controleer of alle regels correct zijn en klik op "Bevestigen en importeren valideren".