Under flygningen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  • Håll alltid minst en hand på handkontrollen.

• Håll uppsikt – du måste hela tiden kunna se din drönare (VLOS). Skanna kontinuerligt av drönaren, kontrollenheten och omgivningen med blicken. Se i synnerhet upp för fåglar och håll avstånd till människor enligt 1:1-regeln.

• Var beredd att ta över manuellt om det behövs.

• Avbryt flygningen om den utgör en risk för andra luftfartyg, människor, djur eller miljö.

Obs! Tappa inte din flygförmåga – varva mellan manuell flygning och automation. Håll dig också väl förtrogen med din drönares olika funktioner, möjligheter och begränsningar och förbered dig mentalt på olika nödsituationer och hur du hanterar dem på bästa sätt.