Take off
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  • Varselkläder på.

• Starta radiosändaren först och därefter drönaren. (Om du gör tvärtom, kan RTH-funktionen i sällsynta fall aktiveras, eftersom drönaren inte får kontakt med radiosändaren.)

• Starta kameran och se till att alla kamerainställningar är korrekta: stillbild, video, bildhastighet (FPS), färgsystem (NTSC/PAL) och så vidare.

• Kontrollera att fjärridentifieringen fungerar.

• Kontrollera att alla spakar är i neutralläge.

• Ställ in RTH och dess höjd om sådana funktionaliteter finns och kontrollera eventuella felmeddelanden.

• Lyft drönaren manuellt ungefär 5 meter ovanför mark och låt den stå och hovra i den positionen. Lyssna här efter ovanliga ljud och kontrollera att styrningen reagerar normalt och att batterinivåerna är tillräckliga. Kontrollera till sist att gps:en fungerar som den ska.

• Lyft därefter till den planerade flyghöjden räcker för att nå över eventuella lyftkranar, träd eller byggnader. Låt drönaren snurra på sin position. För att vara säker på att du är högre upp i de eventuella hindren bör dessa inte täcka horisonten på skärmen under tiden drönaren snurrar. Ifall du inte ser några hinder så är inställningen korrekt, ifall du däremot ser att något är högre än horisonten bör du flyga upp tills dessa inte längre täcker. När du väl har uppnått den höjden så är höjden tillräcklig. Notera hur högt upp drönaren är för att sedan ändra inställningen till denna höjd.

• Landa drönaren manuellt.

• Aktivera den inlagda rutten i Map Pilot och låt drönaren påbörja flygningen.