En oppgave er en samling av matteoppdrag som du deler ut til elevene med det som skal være fokus i timen eller i leksen.

Hvis du lurer på noe spesifikt, kan du bruke innholdsfortegnelsen under til å hoppe til det du lurer på.

Hvor du finner menyen

For å lage en oppgave, må du først gå til Lag en oppgave øverst i hovedmenyen.

Legg til matteopdrag

Når du har kommet inn på denne skjermen, er du klar til å starte å lage en oppgave. Du begynner med å klikke på Legg til et oppdrag-knappen nederst til høyre.

Oppdragsbiblioteket

Her vil du få et bibliotek av alle matteoppdragene i Numetry.

Søkefunksjon i biblioteket

Ved å bruke nedtrekksmenyen til venstre hvor det står Temaer, kan du filtrere oppdrag som vises basert på matematiske temaer.

Du kan også bruke søkefeltet til høyre. Her kan du søke etter matematiske temaer, ord og begreper for å finne fram til oppdragene du er ute etter.

Se på bildet under hvordan du kan bruke søkefeltet. Her er søkeresultetene for ordet algebra.

Mer info på oppdragskortet

Dersom du ønsker mer informasjon om hva hvert matteoppdrag tar for seg, kan du klikke på Mer info nederst til venstre på hvert oppdragskort.

Inne på oppdragskortet finner du hvor mange oppgaver hver modus inneholder.

Klikk på Faglig bakgrunn for å lese mer om matematikken, i tillegg til en Fun Fact relatert til det matematiske temaet oppdraget tar for seg.

Velg matteoppdrag og modus

I oppdragskortet kan du legge matteoppdraget til oppgaven du holder på å lage. Dette gjør du klikke på modusen til ønsker å ta med. Når du har huket av det du vil ta med i oppgaven, trykker du på Legg til og fortsett helt nederst for å gå tilbake til oppdragsbiblioteket.

Det er også mulig å velge oppdrag og moduser fra oppdragsbiblioteket. Dette gjør du ved å huke av modusene nederst på oppdragskortet.

Når du har fått med alle oppdragene du vil ha med i oppgaven din, trykker du på Legg til og lukk-knappen.

Lag en oppgave-skjermen kan du også lett legge til eller fjerne moduser fra oppdragene du har lagt til. Alt du trenger å gjøre er å huke av modusene du vil legge til eller fjerne under Dine valgte oppdrag.

Du kan også fjerne matteoppdrag ved å trykke på den grå Fjern-knappen helt til høyre for hvert oppdrag.

Velg oppgavenavn

Så er det på tide å gi oppgaven et navn. Oppgavenavnet er det øverste tekstfeltet til venstre.

Det er lurt å finne et system på hvordan du velger å navngi oppgavene dine. Da vil det være lettere for deg å finne dem fram igjen når du senere skal bruke rapporter for å se hvordan elevene dine gjorde det.

Oppgavenavnet vil også være synlig for elevene i oppdragstavlen. Husk at navnet skal være forståelig for dem også.

Les også: Hvordan elevene bruker Numetry i undervisningen

Velg dato

Under tekstfeltet for oppgavenavn velger du datoen. Her kan du for eksempel sette en dato for neste mattetime, en time du planlegger frem i tid eller når en lekse skal gjøres.

Det finnes to måter å velge dato. Den første er ved å klikke på Fra eller Til-knappene ved siden av datoen. Da vil du få opp en kalender hvor du kan velge datoen.

Den andre måten å velge datoen på er å skrive den inn. Dette gjør du ved å bruke tekstfeltet. Velg den måten som passer best for deg.

Velg tidspunkt

Så flytter vi oss over til å velge tidspunkt for matteoppdraget. Her finnes det også to måter å gjøre det på.

Den første måten er ved å trykke på Fra eller Til-knappene. Da vil det komme opp en klokke. Først velger du timen, deretter minuttene.

Den andre måten å velge tidspunkt på er å skrive den inn. Dette gjør du ved å skrive inn tidspunktet i tekstfeltet.

Tildel oppgaven

For å velge hvilke elever som skal få oppgaven, trykker du på den lilla Tildel-knappen.

Da vil du komme til en meny over dine grupper og elever. Her vil du kunne velge om du vil dele ut oppgaven til enkeltelever eller grupper. Dette gjør du ved å klikke på boksen til eleven/gruppen.

Du kan se antall elever som har fått tildelt oppgaven i Tildelt-feltet.

Låse-funksjonen

Helt nederst kan du velge om du vil låse oppgaven eller ikke. Når du låser en oppgave, må eleven fullføre oppgaven din før de kan spille andre matteoppdrag i spillet.

Klikk her for å se hva som skjer når du låser en oppgave.

Lagre oppgaven

Når du er fornøyd med oppgaven din, gjenstår det bare å trykke på Lagre oppgaven. Da vil oppgaven sendes ut til elevene dine til angitt tidspunkt.

For å finne alle lagrede oppgaver, klikker du på Oppgave i hovedmenyen. Her inne vil du få oversikt over alle tidligere, aktive og fremtidige oppgaver du har lagt inn. Du kan du lett gjøre endringer på oppgavene ved å klikke på Rediger-knappen helt til høyre.


Les også: Hvordan ta i bruk rapporter

Les også: Hvordan elevene bruker Numetry i undervisningen

Fant du svaret?