Alle samlinger
Numetry Skole
Hva man bør tenke på under undervisningen
Hvordan elevene bruker Numetry i undervisningen
Hvordan elevene bruker Numetry i undervisningen

Lær hvordan elevene navigerer seg rundt i Numetry og hvordan de mottar oppgaver.

Oppdatert over en uke siden

Når elevene logger inn på brukeren sin i spillet, blir de møtt med denne skjermen av Matema-systemet.

Inne i Numetry kan elevene se seks ulike kapitler. Etter hvert som de spiller seg gjennom Numetry, vil de åpne flere og flere kapitler.

For å velge et matteoppdrag i spillet må elevene først velge et kapittel. Dette er alle kapitlene som elevene kan låse opp:

  • Envoy (romskipet) 🚀

  • Jinn (oransje planet) 🪐

  • Varuna (blå planet) 🌊

  • Skadi (hvit planet) 🧊

  • Setebos (rød planet) 🌋

  • Asteroid Belt (grått fjell) ☄️

Etter elevene har trykket på et kapittel, blir laster kapittelets innhold inn. Denne vises i form av en sti.

Dersom elevene spiller på egenhånd, må de spille seg gjennom stien. Ved å spille seg gjennom det første oppdraget, låser de opp det neste, og så videre.

Hvert matteoppdrag i spillet har 3 moduser og 2 utfordringer. Unntaket er på Envoy, hvor hvert oppdrag har 4 vanlige moduser i stedet for 3.

Modusene er obligatoriske, mens utfordringene ikke er det. De vises som separate stier fra hovedstien som elevene kan bryne seg på dersom de ønsker.

Hvordan Lærerportalen påvirker undervisningen

Etter at du som lærer har delt ut en oppgave til elevene dine, vil de få det opp i oppdragstavlen i spillet. Denne finner de oppe til venstre på skjermen. Når elevene klikker på den, vil alle aktive oppgaver vises.

Navnet på oppgavene her er de samme som titlene i Lærerportalen. Elevene kan også se sluttdatoen du har satt.

Det er mulig for elevene å finne og spille gjennom tidligere og fullførte oppgaver som du har delt ut. Disse ligger under Fullførte og utløpte oppgaver.

Elevene kan sjekke egen fremgang på oppgavene du deler ut ved å sjekke progresjonsbaren. Er de ferdige med en oppgave, vil hele progresjonsbaren lyse gult, så vil oppgaven flyttes over til Fullførte og utfløpte oppgaver-fanen.

Hva skjer dersom jeg har låst en oppgave?

Dersom du har låst en oppgave, vil ikke elevene ha mulighet til å velge fritt mellom oppdragene i spillet. I stedet vil de bare kunne spille oppdragene du har tildelt. Fram til de har fullført alle oppdragene du har delt ut, eller til tidsfristen til oppgaven utløper, kan ikke elevene gjøre noe annet i spillet.

Oppdrag vises som låst ved hjelp av dette nøkkel-ikonet.

Svarte dette på spørsmålet?