Hvordan få mest ut av Numetry som læremiddel

Få tips til hvordan du effektivt kan ta i bruk Numetry i undervisningen.

Oppdatert over en uke siden

Vi har samlet inn tips til hvordan du kan bruke Matematikkspillet Numetry mer effektivt i undervisningen.

1. Engasjér deg i konseptet

Du kan tjene mye på å engasjere deg i mer enn bare matematikken. Utnytt hele konseptet – spillet, historien og det grafiske. Ofte er elevene langt bedre på de to siste tingene, noe som skaper en ny dynamikk mellom lærer og elev som kan være interessant – det at eleven kan forklare deg er noe som skal ikke undervurderes.

Uansett vil det å vise at du som lærer er engasjert i spillet bidra til å bygge legitimitet til spillet som en undervisningsform, samtidig som at elevene synes at spillet er gøy.

2. Dyrk elevenes genuine nysgjerrighet

Ved å være opptatt av barnas genuine nysgjerrighet til å jobbe videre med spillet, blir elevene mer personlig engasjert i spillet. Det fører fort til at de fortsetter å spille på fritiden, noe som gir en helt uvurderlig mengdetrening i matematikkfaget helt uten at de tenker over det selv.

Om man klarer nettopp det, er mye av jobben gjort med tanke på å gi elevene den ekstra tiden som ofte trengs for å få matten «under huden» gjennom mengdetrening. Du kan selvsagt også bruke Numetry som hjemmearbeid, ettersom elevenes terskel er lavere for å logge seg på et matematikkspill enn å åpne en bok. Likevel kan du også oppleve at elevene spiller Numetry på eget initiativ på fritiden, rett og slett fordi det er gøy.

3. Snakk med elevene etter spilløktene

Vi anbefaler også at du setter seg ned med elevene, gjerne én-til-én hvis det lar seg gjøre, etter spilløkter og har en matematikksamtale der og da – akkurat når inntrykkene er ferskvare. Vis at du som lærer engasjerer deg i spillet. Still faglige spørsmål om hva som skjer i Numetry, så lar du de bruke spillgrafikken til å forklare matematikken på sitt eget språk.

Svarte dette på spørsmålet?