Hoppa till huvudinnehåll
Vad är iKBT och blended therapy?
Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi på Ahum tror på att erbjuda klienter rätt hjälp, på rätt plats. Blended therapy är precis som det låter, att du tillsammans med klienten kommer fram till den bästa blandningen av terapi utifrån vad som passar klienten bäst. Ni kan arbeta med samtal på mottagning, videosamtal och digital behandling utifrån det upplägg som passar klientens vardag och problematik. Det gör det lättare för klienten att få rätt hjälp, på den plats som klienten själv befinner sig.

Här berättar vår leg. psykolog Ellen om Ahums iKBT och vilka fördelar som finns med att använda iKBT och Blended Therapy.

Ahums iKBT

Ahum erbjuder en iKBT plattform för att hjälpa dig i just detta, så att du ska kunna erbjuda dina klienter en riktigt skräddarsydd behandling.

Med vår iKBT plattform kan din klient gå igenom färdiga behandlingsprogram där hen gör övningar i sin vardag, samtidigt som du finns som stöd via chatt.

Enligt forskning är iKBT lika effektiv som vanlig KBT-behandling vid olika tillstånd, exempelvis sömn. Att låta en klient jobba med sin psykiska ohälsa digitalt har flera fördelar:

Fördelar för klienten

  • Hen kan jobba med sin psykiska ohälsa precis där hen är, och behöver inte ta ledigt från jobbet eller anpassa några tider för att få in sin terapi.

  • Att jobba dagligen skapar en långvarig förändring för klienten.

  • Efter avslutad behandling har klienten tillgång till sitt material digitalt.

Fördelar för dig som terapeut

  • Du kan behandla fler klienter utan att tappa i kvalitet.

  • Du kan ägna sessionerna åt det som du gör bäst, nämligen det terapeutiska arbetet som individanpassas efter klienten.

  • Du effektiviserar ditt arbete genom att erbjuda din klient psykoedukativt material.

  • Du erbjuder klienten att arbeta med sin terapi som passar hen bäst.

Våra behandlingar

Här berättar vår Leg. psykolog Ellen om våra behandlingar och hur du kan använda Ahums iKBT för att skräddarsy behandlingen för din klient.

Du kan se en lista över alla våra behandlingar i vår produktkatalog.

Fick du svar på din fråga?