Beheer van toestemmingen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

1) Wat is het beheer van permissies?

Met het beheer van permissies kunt u specifieke rollen voor "beheerders" creëren, waardoor zij toegang krijgen tot bepaalde functies in het menu of deze kunnen verbergen. Dit stelt u in staat om vertrouwelijke gegevens te verbergen en overbodige elementen onzichtbaar te maken.

Voorbeelden:

• De rol "Calculator" heeft toegang tot de secties "Contacten", "Offertes" en "Bibliotheek". Als de actie "alle offertes" niet is geactiveerd, ziet hij alleen zijn eigen offertes.

• De rol "Projectleider" heeft toegang tot "Contacten", "Bibliotheek", "Projecten" en "Facturatie". Als de actie "alle projecten" niet is geactiveerd, ziet hij alleen de projecten waar hij de projectleider van is.

Opmerking: Deze functionaliteit wordt voortdurend verbeterd. Als u feedback heeft, kunt u contact opnemen met support@vertuoza.com.

2) Hoe maak ik een rol aan?

Volg deze stappen om een aangepaste rol te maken:

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Gebruikers > Rollen.

2. U ziet een lijst met al eerder aangemaakte rollen (zoals "Beheerder").

3. Klik rechtsboven op de knop "Nieuw" om een nieuwe rol toe te voegen.

4. Geef in het formulier een naam aan de rol (bijv. "Projectleider").

5. Vink de menu-items aan of uit waartoe deze rol toegang heeft.

6. Klik op "Opslaan" om te bevestigen.

Voorbeeld: Als u "Contacten" uitvinkt, zullen gebruikers met deze rol het tabblad niet meer in het menu zien.

🚨 Aandachtspunten:

• Als u een menu-item verbergt, zorg er dan voor dat u ook de toegang tot de sectie "Instellingen" verbergt, zodat de gebruiker zijn eigen permissies niet kan wijzigen.

• Als de toegang tot een sectie die aan het dashboard is gekoppeld, is beperkt, wordt aanbevolen om ook het dashboard te verbergen om gedeeltelijke toegang te voorkomen.

• Als de toegang tot de financiën is beperkt, kan de gebruiker de facturen niet meer zien of wijzigen binnen de projectbeheeromgeving (de sectie "Facturatie" zal beperkt zijn tot de voortgang). De gebruiker kan nog steeds facturen aanmaken vanuit een voortgangsrapport of offerte (zonder ze te kunnen bekijken).

3) Hoe ken ik een rol toe aan een gebruiker?

Nadat de rol is aangemaakt, kunt u deze toewijzen aan een gebruiker:

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Personeel > Werknemers.

2. Klik op het potloodpictogram naast de gebruiker die u wilt bewerken.

3. Wijzig de rol in de gebruikersinstellingen.

Op deze pagina kunt u ook de toegang tot offertes en projecten beperken, zodat de gebruiker alleen de offertes/projecten ziet die aan hem zijn toegewezen.

4) Wat gebeurt er als een gebruiker probeert toegang te krijgen tot een beperkte pagina?

Als een gebruiker probeert toegang te krijgen tot een pagina waarvoor hij geen permissie heeft, wordt hij doorgestuurd naar het dashboard of naar een foutpagina met de melding dat zijn permissies onvoldoende zijn. De beheerder van het bedrijf moet de gebruiker dan extra toegang verlenen.

5) Zijn er beperkingen?

Ja, momenteel kunt u alleen hoofdmenu-items verbergen of weergeven. Subsecties (zoals specifieke secties binnen "Projecten") kunnen nog niet worden beheerd.

Opmerking: Deze functionaliteit wordt voortdurend verbeterd. Als u feedback heeft, neem dan contact met ons op via support@vertuoza.com.