Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesFAQWerfbeheer
Hoe worden de kosten berekend in de winstgevendheid van een werf?
Hoe worden de kosten berekend in de winstgevendheid van een werf?
Lola Ricca avatar
Geschreven door Lola Ricca
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om de winstgevendheid van een werf te berekenen, volgen we deze drie punten:

  1. Planning van de werf zonder gekoppelde tijdregistratie: Alle geplande uren in de planning worden meegeteld. Deze uren vormen de initiële basis voor de evaluatie van de winstgevendheid.

  2. Afgesloten tijdregistraties gekoppeld aan de werfplanning: De daadwerkelijk geregistreerde en afgesloten uren hebben voorrang op de geplande uren in de planning. Deze geregistreerde uren vormen de definitieve waarden voor de berekening van de winstgevendheid. Als de geplande uren verschillen van de daadwerkelijk gewerkte uren, worden de werkelijke uren gebruikt voor de berekening.

  3. Afgesloten tijdregistraties niet gekoppeld aan een planning maar wel aan de werf: Deze uren worden ook meegenomen in de berekening van de winstgevendheid. Ook al waren ze niet initieel gepland, ze worden toegevoegd als daadwerkelijk gewerkte uren voor de werf.

Samenvatting:
Kort samengevat, de winstgevendheid wordt eerst geschat op basis van de geplande uren, maar wordt definitief herberekend op basis van de daadwerkelijk geregistreerde en afgesloten uren. De geplande uren bieden een tijdelijke schatting, terwijl de afgesloten tijdregistraties de echte gegevens leveren voor de uiteindelijke berekening van de winstgevendheid van de werf.

Was dit een antwoord op uw vraag?