Leveranciersfacturen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Leveranciers-/inkoopfacturen kunnen worden geïntegreerd in Vertuoza om de projectrendabiliteit up-to-date te houden en in lijn te houden met de facturen die u van uw leveranciers ontvangt.

Navigatie op het scherm van de leveranciersfacturen:

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere schermen in Vertuoza:

1. Een periode kan worden bepaald door datums in te voeren.

2. Een filter kan worden toegepast op leverancier, projecten, soorten kosten, statussen.

3. Een zoekgebied.

4. De tabel met informatie.

5. De actieknoppen helemaal rechts van de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis ervan te zien).

6. De knop "Nieuw" om een nieuw item te maken.

7. De "Actie(s)" knop die betalingen synchroniseert in de EXPERT-pakket.

8. De knop “Connectie maken" die beschikbaar is als u de synchronisatie van betalingen gebruikt.

Het aanmaken van een nieuwe bouw- en leveranciersfactuur:

Een leveranciersfactuur toevoegen

1. Klik op "Nieuw" om een nieuwe leveranciersfactuur toe te voegen.

2. Geef aan of het een factuur voor materialen, onderaannemers of andere kosten betreft.

3. Vul de basisinformatie in:

• Factuurdatum

• Boekhoudkundig factuurnummer

• Leverancier (u kunt een nieuwe leverancier toevoegen via het "+" symbool).

• Het btw-tarief van de factuur (Indien de factuur uit meerdere tarieven bestaat, moet de factuur zo vaak worden ingevoerd als er verschillende btw-tarieven zijn).

• Het bedrag excl. btw (dat automatisch wordt berekend op basis van het bedrag incl. btw en het tarief)

• Het bedrag incl. btw dat moet worden ingevuld

• Het factuurreferentienummer

• De betalingsvoorwaarden

• Eventueel een specifieke grootboekrekening.

• De factuurscan in PDF formaat kan aan de factuur worden toegevoegd.

4. Vul de aanvullende informatie in:

• Het project gekoppeld aan de factuur.

• De bij de factuur behorende bestelbon.

• In het geval dat u een factuur van het type "overig" maakt, kunt u ook het type kosten bepalen.

5. De factuur staat vermeld in de lijst met de status "gevalideerd" en de status "te betalen".

6. Via de "..." in de actieknoppen kunt u de betaling van deze factuur valideren.

Impact op de winstgevendheid van het project en de boekhouding

De leveranciersfactuur, ingevuld met de juiste informatie, heeft invloed op de winstgevendheid van een project wat betreft de uitgaven:

• De kosten voor materialen.

• De uitgaven voor onderaanneming.

• Andere soorten kosten (brandstof, ...).

• Inzicht in het totale btw-bedrag dat moet worden betaald op het scherm van de leveranciersfacturen.

• De btw-informatie van de facturen integreert met boekhoudsoftware voor een optimale synchronisatie.