Alle collectiesOffertes
Bijzondere voorwaarden
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bijzondere voorwaarden komen overeen met de verschillende betalingsfasen die u toepast op basis van uw klanten of soorten werven. Ze worden op voorhand opgenomen in uw instellingen en kunnen vervolgens aan de offerte worden toegevoegd. Bijzondere voorwaarden kunnen ook worden gekoppeld aan contacten/bedrijven, zodat ze automatisch aan de offerte worden toegevoegd.

Navigeren in het scherm:

De algemene werking en navigatie zijn vergelijkbaar met andere schermen van Vertuoza:

1. Een zoekgebied.

2. De tabel met de informatie.

3. De actieknoppen aan de uiterste rechterkant van de tabel (plaats uw cursor op elke knop om de betekenis te kennen).

4. De knop "Nieuw" om een nieuw element aan te maken.

Bijzondere voorwaarden aanmaken

Om uw bijzondere voorwaarden te maken, gaat u naar Instellingen > Eigenschappen > Offertes en verrekeningen > Bijzondere voorwaarden.

Klik op Nieuw om een nieuwe bijzondere voorwaarde toe te voegen. U moet het een naam en een beschrijving geven die in de offerte wordt weergegeven. Bijvoorbeeld:

Naam: Betaling in 4 termijnen

Beschrijving:

Onze betalingen volgen het volgende schema:

20% bij ondertekening

30% bij aanvang van de werf

50% zodra het project is voltooid

Of

Naam: Zonnepanelen

Beschrijving:

Betaling voorwaarden ZP:

Voorschot 30%

Bevestiging van de bestelling

Betaling 2e termijn

Betaling 3e termijn

Uw bijzondere voorwaarden gebruiken in uw offertes en verrekeningen

Eens de bijzondere voorwaarden zijn aangemaakt, kunnen ze op meerdere niveaus worden ingevoegd.

• In een nieuwe offerte of verrekening zijn ze te vinden in de Algemene informatie. U hoeft alleen maar de naam van de gewenste voorwaarde te selecteren en de beschrijving wordt weergegeven. Deze is nog aanpasbaar.

• Bij het aanmaken van een contactpersoon of een bedrijf (link), kunt u ervoor kiezen om er een bijzondere voorwaarde te koppelen. Wanneer u dit contact als klant selecteert in een offerte, wordt de gekoppelde voorwaarde automatisch overgenomen.

Mijn bijzondere voorwaarden bestaan in mijn offerte maar worden niet weergegeven op de pdf, wat te doen?

Controleer of de weergave van de bijzondere voorwaarden actief is in het gekozen sjabloon.

• Haal de naam van het pdf-sjabloon op (Vb: Gedetailleerde persoonlijke lay-out)

• Ga naar Instellingen > sjablonen > Documenten > Offerte

• Klik op het potlood aan het einde van de regel van het betreffende sjabloon om de bewerking in te gaan (Zie Een aangepaste lay-out aanmaken (link))

Bijzondere voorwaarden kunnen worden weergegeven in het gebied Aanvullende informatie, of in het gebied Betaling, BTW-vermelding

• Zorg ervoor dat het blauwe oog niet is doorgestreept in ten minste een van deze gebieden.