Gå til hovedinnhold
Alle samlingerInnsamlingskampanjer
Innsamlingskampanjer i Spond Club
Innsamlingskampanjer i Spond Club
Oppdatert over en uke siden

Nå kan familie, venner og lokalsamfunnet enkelt støtte klubben ved å kjøpe digitale skrapelodd eller gratulasjonskort direkte på mobilen. Dugnaden er heldigital, gjennomføres på syv dager, og kan gjøres trygt fra sofaen eller hagen. Betalingen gjøres via Vipps.

Fra menyvalget "Innsamlingskampanjer" kan man opprette nye kampanjer og få oversikt over både aktive og fullførte kampanjer.


Hvordan opprette en innsamlingskampanje

For å opprette en innsamlingskampanje kan du gå til "innsamlingskampanjer" i menyen og trykk på "opprett kampanje" øverst til høyre. Her vil man få valget mellom hvilket produkt man vil selge.

Ulike typer innsamlingskampanjer

  • Digitale skrapelodd hvor man kjøper lodd rett fra mobilen eller via PC, og kan skrape disse med en gang og velge premie om man vinner. Man må ha tre like for å vinne. (Man behøver ikke å ha Spond appen for å kjøpe lodd) Etter kjøpet er fullført mottar man en e-post med kvittering og også lenke til loddene.

  • Kjøp av produkter som er pakker med bursdagskort som sendes direkte hjem til kjøper.

Slik oppretter du en innsamlingskampanje for digitale skrapelodd

  1. Opprett kampanje

  2. Selg digitale lodd

  3. Velg tema

  4. Velg en perioden du ønsker å ha innsamlingskampanjen

  5. Legg til deltakere

  6. Sett salgsmål for deltakere

  7. I neste vindu legger man inn klubbnavn for innsamlingssiden og formålet med kampanjen. På høyre side kan man se en forhåndsvisning av hvordan innsamlingssiden vil se ut.

  8. Etter du har fulgt stegene over, må du legge til klubbens organisasjonsnummer, bankkontonummer og epost for dokumentasjon for utbetaling.

  9. Lagre

Slik oppretter du en innsamlingskampanje for produkter

  1. Opprett kampanje

  2. Selg produkter

  3. Velg en perioden du ønsker å ha innsamlingskampanjen

  4. Legg til deltakere

  5. Sett salgsmål for deltakere

  6. I neste vindu legger man inn klubbnavn for innsamlingssiden og formålet med kampanjen. På høyre side kan man se en forhåndsvisning av hvordan innsamlingssiden vil se ut.

  7. Etter du har fulgt stegene over, må du legge til klubbens organisasjonsnummer, bankkontonummer og epost for dokumentasjon for utbetaling.

  8. Lagre


Periode

Velg en periode du ønsker å starte innsamlingskampanjen for.

Innsamlingen vil vare i 7 dager og kampanjen vil avsluttes kl 00:00 på siste dagen.

For eksempel starter du en mandag vil kampanjen slutte lørdag kl 00:00.

Vis premier/produkter

Her kan du få oversikt over hvilke premier/produkter man kan vinne.

Du kan trykke på bildene av premiene/produktene og få mer informasjon om dem.

Premiene er av en slik art at loddsalget gjennomføres som en konkurranse utenfor lotteriloven.

Kampanjekode (valgfritt)

Hvis du har en kampanjekode, kan du løse den inn her.

Du kan starte en innsamlingskampanje selv om du ikke har en kampanje kode.

Salgsmål per medlem

Sett et salgsmål for å oppmuntre medlemmer/foresatte til å gjøre en innsats! Hvis det settes et salgsmål som ikke blir nådd har det ingen økonomiske konsekvenser for gruppen. Det er heller ingen minimum krav til hvor mange lodd man må selge.

Gruppenavn på innsamlingssiden

Gruppenavnet bør være kort og beskrivende. Maksimalt 32 tegn.


Når kampanjen er opprettet

Mens kampanjen pågår har du alltid oppdatert oversikt over total fortjeneste og hvor mange lodd hvert medlem har solgt. Du finner denne oversikten ved å trykke på "Innsamlingskampanjer" og velg den aktive kampanjen man vil følge. Her har man også muligheten til å sjekke fullførte kampanjer.

Fra kampanjeoversikten vil man få generert en lenke til en generell innsamlingsside for klubbe som kan deles med støttespillere og lokalsamfunnet via klubbens Facebook- eller Instagramside, på deres nettside, i nyhetsbrev o.l. Hver deltaker har i tillegg sin private side som de kan dele. (En melding vil bli sendt til deltakerne når kampanjen starter med lenke til deres personlige side). De vil få oppdateringer og tips underveis i kampanjen.

Logo på innsamlingsside

Legg til klubben logoen deres for å gjøre innsamlingssiden mer attraktiv.


Hvordan kan jeg redigere en kampanje?

Dersom du ønsker å redigere innsamlingskampanjen etter den er opprettet, trykk på de "tre prikkene" øverst til høyre inne i kampanjen. Her kan du:

  • Redigere kampanjeinnstillinger

  • Redigere utseendet på innsamlingssiden

  • Rediger utbetalingskonto

  • Eksporter salg til Excel

  • Lag kopi av kampanjen

  • Stopp kampanjen


Etter kampanjen

Når kampanjen er avsluttet vil gruppen få fortjenesten utbetalt innen 14 virkedager etter kampanjen er avsluttet. Spond håndterer alt av frakt og administrasjon av premie til vinnerne.

Ofte stilte spørsmål

Hva koster loddene?

For å se de gjeldende prisene, opprett en innsamlingskampanje via appen eller nettsiden. Prisen per lodd vil bli oppgitt nederst i registreringsprosessen.

Hvor mye fortjeneste får klubben per lodd?

66% går til gruppen pr solgte lodd. Resterende går til å dekke premier, transaksjonsavgifter, logistikk, frakt, drift av tjenesten og administrasjonskostnader. Spond er en gratis app og vi tjener kun penger når gruppene/klubbene tjener penger. Det er på denne måten vi kan fortsette å utvikle tjenesten.

Dersom noen gir et egendefinert beløp, vil vi beregne vanlig fortjeneste på prisen for antall lodd man kjøper og deretter 90 % av det overskytende beløpet.

Eksempel for egendefinert betaling

Hvis noen velger å gi et egendefinert beløp, vil fortjenesten beregnes ut fra loddenes standardpris, med en høy prosentandel av det overskytende beløpet som går direkte til gruppen.

Svarte dette på spørsmålet?