Alla samlingarHjälpavsnittConnect
Drone Harmony för DJI Dock

Här beskrivs hur du lägger till integration för DJI Dock och skapar nya molnprocesseringar automatiskt.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I SkyMap Portal kan du via modulen Connect lägga till integration mot Drone Harmony för DJI Dock. På så sätt kan du planera din flygrutt i Drone Harmony och i ditt SkyMap-projekt lägga in de flygrutter du önskar få molnprocesserade helt automatiskt.

Gör så här för att lägga till integrationen Drone Harmony för DJI Dock i ett projekt:

1. Logga in som Företagsadmin i SkyMap Portal.

2. Klicka på det projekt som du önskar koppla på integrationen.

3. Gå till modulen Connect.

4. Klicka på Lägg till integration.

5. I dialogen visas de integrationer som finns möjliga att koppla på via SkyMap Connect. Lägg till integrationen Drone Harmony för DJI Dock.

6. Integrationen har nu lagts till och visas till vänster i listan över integrationer i projektet. Du behöver nu aktivera integrationen med dina inloggningsuppgifter för Drone Harmony.

7. Klicka på knappen Aktivera.

8. En ny flik öppnas i webbläsaren där du behöver logga in i Drone Harmony med ditt användarnamn och lösenord du har för kontot.

9. Efter att du har loggat in behöver du uppdatera sidan i SkyMap Portal. Klicka på knappen Uppdatera.

10. Integrationen är nu aktiverad och du kan lägga till vilka flygrutter i Drone Harmony molnprocesseringar ska skapas för.

Hur du lägger till en flygrutt

1. Klicka på knappen Lägg till flygrutt.

2. Dialogen för att lägga till flygrutt visas. Gå till Drone Harmony och öppna din Site som innehåller en flygrutt du vill skapa molnprocesseringar för.

3. Högerklicka på flygrutten under Plans och välj Copy Guid.

4. Gå tillbaka till SkyMap Portal och klistra in flygruttens guid i fältet ID (guid).

5. Välj det processeringspaket som ska användas när drönaren genomfört flygningen (standard eller ortofoto).

6. Välj om GCP (Ground Control Points) ska användas i flygrutten. Om du använder dig av en GCP-fil för din flygrutt beställs GCP-justering (flaggflyttning) av oss och du får istället ett mejl när flygningen är tillgänglig i SkyView.
    Behöver du kontrollera eller korrigera vilka punkter som GCP-filen innehåller kan du göra detta genom att klicka på namnet i fältet.

7. Spara flygrutten med Lägg till.

8. Flygrutten har sparats och när en flygrutt har färdigställts hämtas bilder från drönaren och en molnprocessering skapas automatiskt utifrån det paket som är angivet för flygrutten. När molnprocesseringen för en flygrutt är slutförd och tillgänglig i SkyView informeras du via epost

Viktigt att känna till är att det bara går lägga till flygrutter som integrationsansvarig är ägare för i Drone Harmony.