Mijn vat lijkt defect
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kan voorkomen dat er iets mis is met het vat. Je merkt dit na installatie van het nieuwe vat.

Het kan zijn dat de compressor van de machine heel vaak aanslaat, omdat het vat ergens lucht lekt en de machine de druk dus niet goed kan meten.

Het kan zijn dat de machine helemaal niets doet, of dat je geen biertje kunt tappen.

Het kan ook zijn dat de smaak niet goed is, of het bier is plat.

Allereerst is het goed om uit te sluiten dat iets in de installatie niet goed is gegaan. Daarom eerst even handig om een instructiefilm te kijken

Drie zaken zijn heel belangrijk:

• dat je zowel de tapkraan als het slangetje goed nat moet maken.

• dat je de tapunit met voldoende kracht op het vat drukt. Zet bij voorkeur het vat op de grond en druk dan met voldoende kracht de tapunit op het vat.

• om eerst de tapunit op het vat te klikken en daarna het slangetje in de tapunit te klikken (dit zie je ook in de video tussen de 10 en 14 sec).

Bij problemen met de druk, hebben we de volgende tips:

• Als je na de aansluiting van het vat lucht hoort lekken bij de zwarte aansluiting: installeer dan nogmaals de tapunit en druk deze met voldoende kracht erop (je moet het horen klikken). Als dat niet helpt, doe dan een klein beetje water in of om de connector en kijk of je bubbeltjes ziet. Als je bubbeltjes ziet, dan lekt er inderdaad lucht bij de zwarte aansluiting: zoek dan contact met onze klantenservice.

• Mocht je nog een slangetje hebben liggen van een ander vat, is het ook het proberen waard om dit slangetje in het vat te doen (na het goed afgespoeld te hebben). Het kan zijn dat er een klein gaatje in het slangetje zit.

• Bekijk de onderkant van de tapunit. Als je dit omdraait, zie je zwarte ringen en daar kan wat vuil in zitten, of ze zijn wat verschoven, en het probleem kan opgelost worden door dit schoon te maken en de ringen terug te duwen, als ze verschoven zijn. Dit leidt namelijk tot drukverlies.

Mocht dit alles het probleem niet verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Het is handig als je bij de mail een aantal korte video's voegt, zodat we even mee kunnen kijken (bij voorkeur niet 1 lange video i.v.m. de bestand grootte).

Het is belangrijk dat we per video het volgende kunnen:

• de installatie van het vat (natmaken slangetje, het met voldoende kracht erop klikken van de unit en het vat in de tap zetten)

• wat er gebeurt nadat het vat in de tap staat

• 1 x tappen en wat de tap hierna doet