Hvordan du spiller Magnetic Accelerator

Her kan du lese hva du skal gjøre i matteoppdraget Magnetic Accelerator.

Oppdatert over en uke siden

Lurer du på hvordan man spiller Magnetic Accelerator? Her får du en oversikt over hva du skal gjøre i Modus I, Modus II, Modus III, Utfordring 1 og Utfordring 2.

Modus I

I første del av oppdraget skal du flytte beholderne nede skjermen til den flytende plattformen. Målet er å sette opp en regnestykke som lager tallet i toppen.

Vi tar utgangspunkt i bildet under. Her skal du lage tallet 20. Det er bare én lyseblå beholder, så den drar vi opp til feltet markert i lyseblått.

Nå har vi 15 på plattformen. Vi trenger et regnetegn. I dette tilfellet er det bare +. Så da drar vi det opp til det mørkeblå feltet i midten av plattformen.

Etter det er gjort, kan vi se at vi har ? + 15 = 20. Så her må vi finne ut hva vi skal fylle inn i det tomme, rosa feltet for å lage 20.

Vi kan se at vi har beholdere med 5 og 10 nede i venstre hjørne. 5 + 15 = 20, så da drar vi beholderen med 5 opp til plattformen. Vi får også bekreftet at det er riktig svar fra tallet under plattformen. Den viser den totale vekten på plattformen.

Dersom du vil starte på nytt, kan du klikke på 🗘-symbolet oppe til høyre. Da vil alle beholderen flyttes til sin originale posisjon.

For å sende inn svaret ditt, trenger du bare å trykke på ✓-knappen. Da vil den sjekke om svaret ditt er riktig.

Etter hvert vil det dukke opp flere plattformer. Her må du passe på at alle plattformene lager det riktige tallet, ellers vil ikke svaret bli riktig.

På skjermbilde under må vi altså fylle inn lage et regnestykke hvor svaret er 100 på begge plattformene.

Modus II

I Modus II får du opp flere regnetegn samtidig. Her må du finne ut hvilke som hjelper deg med å lage riktig regnestykke.

Etter hvert kan du ikke lenger bruke tallet under plattformen, da signalet forsvinner. Her må du selv tenke gjennom om svaret blir riktig eller ikke.

Du vil også møte platformer med to nivåer. Her må nivåene til sammen utgjøre 100. Så du kan for eksempel ha 30 på én plattform og 70 på den andre.

Modus III

I Modus III introduseres gange- og deletegn. Så her må du gange og dele for å lage riktig tall på plattformene.

Utfordring 1

I Utfordring 1 introduseres vil du se desimaltall i beholderne. Her må du jobbe med pluss og minus sammen med desimaltall.

Utfording 2

I Utfordring 2 introduseres vil du se desimaltall i beholderne. Her må du også jobbe med ganging og deling av desimaltall.

Svarte dette på spørsmålet?