Hvordan ta i bruk rapporter

En rapport forteller deg hvordan elevene dine gjorde det. Få en innføring i hvordan du drar ut informasjon fra rapporter.

Oppdatert over en uke siden

Under Rapporter kan du velge å se ulike dashboard med informasjon i hvordan elevene har gjort det i oppgavene de fikk utdelt, og fremgangen deres. En rapport vil generes automatisk for alle oppgaver du lager.

Få en rask innføring ved å se videoen under eller les hjelpeartikkelen. Hvis du lurer på noe spesifikt, kan du bruke innholdsfortegnelsen til høyre for å hoppe til det du lurer på.

Begrepene forklart

Navn

Under Navn vil du finne titlene på alle oppgaver. Klikker du på pilene til høyre for Navn kan du sortere rapportene etter alfabetisk rekkefølge (A–Å) eller omvendt alfabetisk rekkefølge (Å–A).

Start- og sluttdato

Startdato og Sluttdato viser når oppgaven din startet og sluttet. Ved å klikke på pilene til høyre for Startdato veksler du mellom når den eldste og nyeste oppgaven din startet.

Pilene til høyre for Sluttdato veksler mellom når den eldste og nyeste oppgaven din sluttet.

Poengsum

Poengsum viser hvor mange poeng elevene fikk. Står det Poengsum (gj. snitt) vil det være den gjennomsnittlige poengsummen. Poengsum (gj. snitt) vises blant annet når du ser på en oversikt for flere elever eller flere matteoppdrag. Står det bare Poengsum vil du se på en enkeltelev eller et enkelt oppdrag/modus.

Når elevene fullfører et oppdrag får de 500 poeng, i tillegg til maksimalt 500 bonuspoeng basert på hvor mange svar de klarte å få riktig uten å svare feil. Jo lenger elevene klarer å svare riktig uten å få feil, jo flere bonuspoeng får de.

Under kan du lese om to forskjellige elever som fikk to forskjellige poengsummer.

• Den ene eleven fikk 530 poeng. Eleven har mest sannsynlig hatt problemer med matematikken i oppdraget, tastet feil eller misforstått spillmekanismen.

• Den andre eleven fikk 950 poeng. Eleven har klart å svare riktig på nesten alt på første forsøk. Den andre eleven mestrer mest sannsynligvis matematikken i oppdraget.

Tid brukt

Tid brukt viser hvor lang tid elevene brukte på matteoppdraget eller oppgaven de fikk tildelt. Står det Tid brukt (gj. snitt) vil det være den gjennomsnittlige tiden elevene brukte på å bli ferdig. Tid brukt (gj. snitt) vises bare når du blant annet ser på en oversikt for flere elever eller flere matteoppdrag. Står det bare Tid brukt vil du se på en enkeltelev eller et enkelt oppdrag/modus.

Gale svar

Gale svar viser hvor mange ganger elevene har svarte feil. Står det Gale svar (gj. snitt) vil det være gjennomsnittet av antall svar som var feil. Gale svar (gj. snitt) vises blant annet når du ser på en oversikt for flere elever eller flere matteoppdrag. Står det bare Gale svar vil du se på en enkeltelev eller et enkelt oppdrag/modus.

Under kan du lese om to forskjellige elever som fikk forskjellige antall gale svar.

• Den ene eleven svarte feil 15 ganger under oppdraget. Eleven har mest sannsynlig hatt problemer med matematikken i oppdraget, tastet feil eller misforstått spillmekanismen.

• Den andre eleven svarte feil 3 ganger. Eleven har med andre ord klart å svare riktig på nesten alt. Den andre eleven mestrer mest sannsynligvis matematikken i oppdraget.

Fremgang

Fremgang viser den prosentvise fremgangen til elevene. Her kan du se hvor langt elevene er på vei til å fullføre matteoppdraget eller oppgaven. 0 % betyr at de ikke har startet. 100 % betyr at de er helt ferdig.

Finn ut hvordan en elevene gjorde det

For å finne ut hvordan elevene gjorde det, må du ofte se på sammenhengen mellom flere resultater. En høy poengsum, mange gale svar eller kort tid brukt på en oppgave gir ikke alltid hele bildet.

Under kan du lese om resultatene til to forskjellige elever

• Den ene eleven fikk 11 gale svar, men 900 i poengsum. Eleven har mest sannsynligvis bare hatt noen problemer i starten, og svart feil på de første oppgavene, men knakk koden ut i matteoppdraget

• Den andre eleven brukte 20 minutter på et oppdrag som vanligvis ville tatt 10, men fikk 1000 poeng. Eleven har nok bare tatt seg god tid til å forstå hvordan oppdraget løses.

Hvordan navigere Rapporter

Om du ønsker å gå mer i detalj, kan du enten dra ut:

Stegene for å få opp en detaljert rapport per elev

Søk etter eller klikk på eleven du leter etter i menyen til venstre.

Inne på rapporten ser du en sammensatt poengsum, antall moduser spilt og fullført, tid brukt og prosentvis fremgang av alle oppgavene eleven har mottatt.

For å gå mer i detalj kan du åpne oppe én oppgave ved å klikke på pluss-tegnet.

Her får du en oversikt som viser hvordan det gikk med hvert enkelt matteoppdrag som var i oppgaven du delte ut.

Stegene for å få opp en detaljert rapport per oppgave

Klikk på Alle oppgaver og velg den oppgaven du vil få opp en rapport for. Dette kan du gjøre ved å velge fra nedtrekksmenyen eller ved å bruke søkefeltet.

Til venstre ser du elevene som har blitt tildelt oppgaven. Her kan du velge mellom å få oversikt over alle elevene, eller å få oversikt over hver enkelt elev.