Hvordan du spiller Scale Bridge

Her kan du lese hva du skal gjøre i matteoppdraget Scale Bridge.

Oppdatert over en uke siden

Lurer du på hvordan man spiller Scale Bridge? Her får du en oversikt over hva du skal gjøre i Historiemodus, Modus 1, og Modus 2.

Historiemodus

Scale Bridge handler om å få lik vekt på hver side av broen. Dette gjør du ved å dra de oransje kapslene oppe i høyre hjørne ned på broen. De grå kapslene som allerede befinner seg på broen er det ikke mulig å flytte. Du må derfor planlegge rundt dette når du skal flytte på de oransje kapslene.

Dersom du er usikker på hvor stor forskjell det er på broen kan du se på tårnet i midten. Her vil du se et tall som viser hvor stor forskjell det er. Under tallet vil det også lyse en pil for å vise hvilken side dette tallet gjelder.

I eksempelet under står det -3, og det lyser en rød pil ned mot høyre side av broen. Dette vil si at det er 3 mindre på høyre side enn på venstre. Løsningen her vil da være å legge til en kapsel på høyre side som veier 3.

Modus 1

I Modus 1 blir det introdusert to nye kapsler. Den ene står det :2 på, og vil halvere vekten til kapselen den blir plassert på. Den andre står det ×2 på, og vil doble vekten til kapselen den blir plassert på.

Modus 2

I Modus 2 skal du jobbe med brøk og desimaltall for å komme deg på andre siden av broen.

Svarte dette på spørsmålet?