Divisjonsgenerator

Her kan du lese hvordan du lager arbeidsark for divisjon.

Oppdatert over en uke siden

Med vår divisjonsgenerator kan du enkelt lage arbeidsark tilpasset dine elevers behov.

Hvis du lurer på noe spesifikt, kan du bruke innholdsfortegnelsen til høyre for å hoppe til det du lurer på.

Hvor du finner Arbeidsark

For å lage et arbeidsark i divisjon, må du først gå til Arbeidsark i hovedmenyen.

Oppgaver per ark

Under innstillingen Oppgaver per ark kan du velge mellom hvor mange oppgaver du vil ha på arbeidsarket ditt. Her kan du velge mellom 6 oppgaver per ark og 25 oppgaver per ark.

Tallområde

Under Tallområde (1. ledd) og Tallområde (2. ledd) velger du tallområdet du ønsker skal være med på regnearket. Slik fungerer det: 1. ledd : 2. ledd = svar.

Dersom du velger at 1. ledd skal inkludere tall fra 1 til 10, vil alle tallene i den tallrekken bli tilfeldig valgt og plassert i regnestykkene. Akkurat det samme gjelder for 2. ledd.

Arbeidsarkgeneratoren velger bare regnestykker hvor svaret blir et telletall.

Slik kan et regnestykke se ut når du velger tallområde vi nevnte over: 9 : 3 = _.

Arbeidsarket blir automatisk gjort om til 6 oppgaver hvis begge tallområdene inneholder 3 eller flere siffer.

Snu regnestykket iblant

Ved å velge Snu regnestykket iblant vil du arbeidsarket få noen regnestykket hvor likhetstegnet har byttet posisjon.

Standard måte å skrive opp regnestykkene på arbeidsarket er 12 : 4 = _, men velger du Snu regnestykket iblant vil du av og til få _ = 12 : 4.

Varier ukjent (ledd/svar)

Ved å velge Varier ukjent (ledd/svar) vil du variere hvilket svar elevene skal finne. Det vil si at et av leddene eller svaret kan være den ukjente variabelen som elevene skal finne.

Normalt sett er den ukjente variabelen svaret, som i 6 : 2 = _, men ved å velge Varier ukjent (ledd/svar) kan du også få regnestykker som enten _ : 2 = 3 eller 3 : _ = 6 på arbeidsarket.

Flere arbeidsark med nye regnestykker

Ved å velge Flere arbeidsark med nye regnestykker, får du nye og unike arbeidsark i samme tallområde som det originale arbeidsarket. Tallene vil altså ikke være det samme som det originale arbeidsarket, men tallområdene og alle innstillingen du valgte vil beholdes.

Dette gjør det lettere for deg å lage flere ulike arbeidsark i samme tallområde. Perfekt for mengdetrening.

Du kan velge hvor mange unike arbeidsark du vil ha med under Mine valg til høyre. Her finner du en tekstboks hvor du skriver inn antallet du ønsker.

Inkluder fasit

Velger du Inkluder fasit, får du med fasiten på regnearkene du lager. Det gjør det enkelt for deg eller elevene å sjekke hvilke svar som er korrekt og ikke.

Mine valg

Under Mine valg får du full oversikt over alle innstillingene du har valgt til regnearket ditt. Alt fra hvor mange oppgaver som blir med på arket til om du har valgt å inkludere fasit.

Forhåndsvisning

For å se hvordan arbeidsarket ditt ser ut underveis kan du klikke på Forhåndsvisning. Her får du en rask og enkel oversikt over hvordan arbeidsarket ditt ser ut basert på innstillingene du velger.

Nullstill valg

For å fjerne alle innstillinger du har valgt og starte på nytt, kan du klikke på Nullstill valg.

Lag arbeidsark

Etter du har valgt alle innstillingene til arbeidsarket ditt og sjekket forhåndsvisningen, er det tid til å lage arbeidsarket ditt.

Start med å klikke på Lag arbeidsark

Her kan du velge mellom å skrive den ut med en gang fra utskriftsikonet, eller så kan du lagre PDF-en og skrive den ut senere. Sistnevnte passer også fint dersom du ønsker å bruke samme regneark på nytt med andre klasser eller den samme klassen på et senere tidspunkt for å se etter eventuelle forbedringer.

Lag et til arbeidsark

Dersom du ønsker å lage flere arbeidsark med lignende innstillinger, kan du klikke på Lag et til arbeidsark. Da beholder du alle dine gamle innstillinger, slik at det er lett for deg å gjøre endringer der du ønsker. Eller så kan du starte helt på nytt igjen ved å trykke på Nullstill.