Kutsukyydin tilaaminen

Reitit ja Liput -sovelluksella

Päivitetty tällä viikolla

1. Kutsukyyti Reitit ja Liput -sovelluksessa

• Kutsukyyti on kutsuohjattua joukkoliikennettä asiakkaiden omien aikataulujen ja reittien mukaan. Reitit ja Liput -sovelluksella voit tilata kyydin haluamallesi matkalle kutsukyydin palvelualueen ja -aikojen puitteissa. Katso sovelluksesta löytyvät kutsukyytipalvelut täältä.

• Ole ajoissa paikalla, sillä auto ei voi odottaa. Kutsukyydin noutoaika ilmoitetaan joustavana aikavälinä, jotta eri asiakkaiden matkoja voidaan yhdistellä. Varaudu kuitenkin aina aikaisimpaan mahdolliseen noutoaikaan.

• Kutsukyyti noutaa sinut mahdollisimman läheltä valitsemaasi osoitetta ja vie lähelle valitsemaasi määränpäätä. Osa kutsukyytipalveluista noutaa asiakkaan pääsääntöisesti pysäkeiltä. Näet noutopaikan sovelluksesta.

• Voit hakea reittejä ja ostaa lippuja myös kutsukyytialueen ulkopuolelle. Sovellus osaa automaattisesti ehdottaa kutsukyydin ja bussi- tai junareitin yhdistelmää. Katso sovelluksesta löytyvät palvelut täältä.

• Lataa Reitit ja Liput -sovellus Google Play tai App Store -sovelluskaupasta. Tallenna sovellukseen nimesi ja puhelinnumerosi, jotta voit tilata kutsukyydin. Katso tarvittaessa ohjeet sovelluksen käyttöönottoon.

• Katso tarkemmat tiedot palvelualueista- ja ajoista sekä hinnat ja palvelukohtaiset ohjeet ja käyttöehdot kutsukyytipalveluiden tarjoajien omilta sivuilta. Linkit sivulle löytyvät täältä.

2. Syötä osoitteet, aika, matkustajat ja apuvälineet ja hae reitti

• Syötä lähtö- ja saapumispaikan osoitteet sovelluksen Mistä (A) ja Minne (B) -kenttiin tai valitse ne kartalta. Lähtöpaikan (A) oletuksena on nykyinen sijaintisi. Voit tallentaa usein käyttämiäsi osoitteita suosikeiksi napauttamalla niiden edessä olevaa tähteä. Kutsukyydin voi tilata vain palvelualueen sisällä olevien osoitteiden välille

• Aseta toivomasi lähtö- tai saapumisaika oikeasta yläkulmasta. Oletuksena on lähtö mahdollisimman pian. Tilaa matka hyvissä ajoin ennakkoon, jos haluat varmistaa kyydin haluamaasi aikaan. Aseta “saavu viimeistään” -aika, jos haluat varmistaa perille saapumisesi tiettyyn aikaan mennessä.

• Syötä matkustajamäärä ja mahdolliset apuvälineet matkustajatietojen asetuksissa osoitekenttien alla. Oletuksena on yksi matkustaja. Ilmoita aina, mikäli kuljet rollaattorin, pyörätuolin tai lastenrattaiden kanssa. Asetuksissa voit myös tarvittaessa pyytää noutoa osoitteesta, vaikka käyttämäsi kutsukyytipalvelu yleensä noutaa pysäkeiltä.

• Napauta "Hae Reitit ja Liput" ja katso sovelluksen ehdottamat reitit. Reittihaku voi ehdottaa kutsukyydin lisäksi myös muita kulkutapavaihtoehtoja. Mikäli kutsukyyti on saatavilla haluamallesi matkalle, erotat sen kutsukyytitunnuksesta.

3. Valitse haluamasi matka ja liput ja vahvista tilaus

• Napauta kutsukyytireittiä ja katso tarkemmat tiedot. Kutsukyydin nouto- ja saapumisaika ilmoitetaan aikaväleinä, jotta matkasi voidaan yhdistää muiden matkustajien kanssa. Varaudu aina aikaisimpaan mahdolliseen noutoaikaan. Voit seurata auton arvioitua noutoaikaa 10 minuuttia ennen aikaisinta mahdollista noutoaikaa.

• Valitse jokaiselle matkustajalle oikea lipputuote. Saat kaikki lipputuotteet näkyviin napauttamalla "Näytä lisää". Voit tarvittaessa antaa kuljettajalle lisätietoja, esimerkiksi ohjeita noutopaikan tunnistamiseen. Jos kuitenkin haluat muuttaa esimerkiksi noutopaikkaa tai -aikaa, on sinun haettava reitti uudestaan muutetuilla tiedoilla.

• Valitse maksutapa. Katso tarvittaessa ohjeet täältä. Jos haluat maksaa kutsukyydin autossa tai käyttää voimassa olevaa lippua, valitse tilauksen yhteydessä maksutavaksi "Maksan autossa tai minulla on voimassa oleva lippu”. Maksu autossa ei ole mahdollista, jos tilaat kutsukyydin osana matkaketjua.

• Vieritä näkymä alas asti ja vahvista tilaus "Pyyhkäise tilataksesi" -painikkeella. Hyväksy ehdot, kun tilaat palvelua ensimmäistä kertaa.

4. Seuraa matkaa ja matkusta

• Avaa matka sovelluksen etusivulta tai Liput-osiosta.

• Varaudu olemaan noutopaikassa aikaisimpaan mahdolliseen noutoaikaan. Auto ei voi odottaa, koska sen on pysyttävä muille asiakkaille luvatussa aikataulussa. Luvattu noutoaika löytyy tilauksen tiedoista.

• Voit seurata auton arvioitua noutoaikaa 10 minuuttia ennen aikaisinta mahdollista noutoaikaa. Saat siitä ilmoituksen puhelimeesi. Arvioitu noutoaika päivittyy reaaliajassa auton sijainnin perusteella ja voi muuttua eteen- tai taaksepäin luvatun aikaikkunan sisällä. Näet auton sijainnin myös kartalla.

• Tunnistat oikean auton käyttämäsi kutsukyytipalvelun omasta tunnuksesta ja auton nimestä, joka on ilmoitettu sovelluksessa. Asiakkaan on siirryttävä itsenäisesti sovelluksessa ilmoitettuun noutopaikkaan. Kutsukyydin kuljettaja ei tarjoa saattopalvelua ovelta, ellei palvelukohtaisissa ohjeissa erikseen näin ilmoiteta.

• Kerro kuljettajalle nimesi, jolla tilasit kutsukyydin. Sinun ei tarvitse näyttää lippua, jos maksoit matkan tilauksen yhteydessä. Jos valitsit maksavasi autossa, kuljettaja veloittaa kyydin hinnaston mukaisesti tai tarkistaa lippusi voimassaolon.

5. Peru tilaus ajoissa, jotta auto vapautuu muiden käyttöön

• Peru tilaus tarvittaessa alalaidasta löytyvällä “Peru”-painikkeella. Vahvista peruutus.

• Sovelluksella maksetuista tilauksista palautetaan maksu automaattisesti, jos lähtöön on perumishetkellä aikaa yli tunti. Myöhemmin tehdyistä peruutuksista ei palauteta maksua.

• Peruminen ajoissa on tärkeää, jotta autot eivät ole turhaan varattuna ja vapautuvat muiden asiakkaiden käyttöön.