Sovelluksen käyttöönotto
Päivitetty yli viikko sitten

1. Sovelluksen asentaminen

Lataa laitteeseesi sovelluskaupasta oikea sovellus hakusanalla Reitit ja Liput.

Avaa sovellus sen latauduttua.

Sovelluksen avauduttua pääset aktivoimaan sovelluksen käyttöösi.

Aktivointivaihtoehdot:

• Sähköposti

• Facebook-tili

• Google-tili

• Apple-tili

2. Aktivointi sähköpostilla

Syötä sovellukseen sähköpostiosoitteesi ja napauta Lähetä-painiketta.

Napauta Avaa sähköpostisovellus -painiketta, jolloin oletussähköpostisovellus avautuu. Vaihtoehtoisesti voit avata sähköpostisi laitteen selaimella.

Avaa sähköpostiisi saapunut Matkahuollon viesti. Napauta Aktivoi sovellus -painiketta. Tämän jälkeen Reitit ja Liput -sovellus avautuu.

Avaa sähköpostiisi saapunut Matkahuollon viesti. Napauta Aktivoi sovellus -painiketta.

Tämän jälkeen Reitit ja Liput -sovellus avautuu.

3. Aktivointi sähköpostilla ja PIN-koodilla

Jos puhelimessa ei ole sähköpostisovellusta, voidaan sähköposti avata jossain muussa laitteessa ja käyttää PIN-koodia sovelluksen aktivointiin.

Syötä sovellukseen sähköpostiosoitteesi

ja napauta Lähetä-painiketta.

Avaa sähköpostiisi saapunut Matkahuollon viesti.

Ota viestistä PIN-koodi talteen

Napauta Syötä PIN-koodi sähköpostista -painiketta.

Syötä PIN-koodi sovellukseen.

Napauta Kirjaudu-painiketta, joka aktivoituu PIN-koodin syöttämisen jälkeen.

4. Aktivointi muulla kirjautumistavalla

Aktivoinnin voi tehdä vaihtoehtoisesti myös Facebook-tilillä, Google-tilillä tai Apple-tilillä. Valitse haluamasi vaihtoehto napauttamalla.

Huom! Valitsemasi kirjautumistapa saattaa pyytää tilin käyttäjätunnuksen ja salasanan.

5. Markkinointi- ja viestintälupien salliminen

Ensimmäisen aktivoinnin yhteydessä sovellus kysyy lupaa siihen, että Matkahuolto saa lähettää tietoa yhtiön palveluista ja tuotteista sekä tarjouksista. Jos haluat vastaanottaa Matkahuollon markkinointiviestintää, aktivoi sähköposti ja/tai tekstiviesti.

Voit jatkaa sovellukseen myös ilman lupien sallimista. Näitä asetuksia voit muuttaa myöhemmin omissa asetuksissa. Jatka-painikkeesta pääset sovellukseen.

Jatka-painikkeesta pääset sovellukseen.

6. Navigointi sovelluksessa

• Valitse määränpää vie suoraan reittihakuun.

• Kertalippu-painikkeesta pääset ostamaan kertalipun esim. paikallisliikenteeseen.

• Kausi- ja sarjalippu - painikkeesta pääset ostamaan säännöllisen matkan mobiililippuja.

• Reitit-välilehdeltä haet parhaat reitit, valitset vuorot ja ostat liput koko matkalle.

• Liput-välilehdellä näet kootusti voimassa olevat ja myöhemmin voimaan tulevat lippusi sekä tarkastelet vanhentuneita lippuja.

• Lisää-välilehden kautta pääset mm. muuttamaan omia asetuksia tai lisäämään alennuskoodin.

7. Omien tietojen tallentaminen

Mikäli aktivoit sovelluksen sähköpostillasi, tulee omat yhteystietosi tallentaa sovellukseen. Voit lisätä tietosi valmiiksi Lisää-valikon kautta Asetuksissa.

Huom! Yhteystiedot vaaditaan lisäämään viimeistään ensimmäisen oston yhteydessä.

Valitse valikosta Asetukset.

Napauta Etunimi-kenttää, syötä etunimesi ja napauta tallenna.

Lisää sukunimesi ja puhelinnumerosi samalla tavalla.