Näin tilaat R-kyydin Reitit ja Liput sovelluksella

Kutsukyytipalvelu Riihimäellä

Päivitetty yli viikko sitten
  1. Lataa Reitit ja Liput -sovellus

• Google Play tai App Store -sovelluskaupoista ja rekisteröidy sähköpostiosoitteellasi.

• Varmista että käytät viimeisintä sovellusversiota!

• Tallenna sovellukseen etu- ja sukunimesi sekä puhelinnumerosi, jotta kuljettaja voi olla sinuun yhteydessä tarvittaessa.

2. Aseta lähtö- ja määränpää jollakin seuraavista tavoista:

• Kirjoita osoitekenttään pysäkin nimi (esim. “Würth Herajoki L” tai "Kauppakeskus Atomi"). Katso lista pysäkeistä täältä.

• Kirjoita osoitekenttään mikä tahansa osoite tai paikannimi. Kirjoita perään “Riihimäki”, jotta sovellus osaa ehdottaa Riihimäen osoitteita.

• Valitse paikka kartalta

• Käytä nykyistä sijaintiasi lähtöpaikkana

• Sovellus muistaa aiemmin haetut paikat, ja voit tallentaa usein käyttämiäsi kohteita suosikiksi (paina tähdestä osoitelistassa), jolloin niitä ehdotetaan ensimmäisenä.

3. Aseta toivottu lähtö- tai saapumisaika oikeasta yläkulmasta

• Huom! Jos haluat varmistaa kyydin tiettyyn aikaan, tilaa se hyvissä ajoin ennakkoon ja tee tilaus sen mukaan, milloin sinun pitäisi olla perillä kohteessa (esim. rautatieasemalla, lääkärissä, kampaajalla)

• Jos et aseta aikaa, sovellus hakee reitit automaattisesti nykyhetken mukaan. Voit vaihtaa aikaa myös myöhemmin.

4. Aseta matkustajamäärä sekä mukana kulkevat apuvälineet osoitekenttien alla olevasta matkustajatiedot-kohdasta

• Varaa paikka kaikille mukana tuleville matkustajille. Matkustajatyyppivalinta tehdään myöhemmin.

• Varaa paikka myös rollaattorille, pyörätuolille tai lastenvaunuille. Tällöin kyytiin nousuun varataan enemmän aikaan. Löydät apuvälinevalinnat, kun vierität näkymän alas asti.

5. Paina kohdasta “Hae reitit ja liput” ja saat reittiehdotuksia

• R-kyyti on tarjolla, jos autoja on vapaana haluamaasi aikaan. Jos R-kyytiä ei ole listassa, koita hakea matkaa toiseen aikaan.

• R-kyydin aikataulu ilmoitetaan joustavana (+/- 8 min), jotta matkasi voidaan yhdistää muiden kanssa. Varaudu aina aikaisimpaan lähtöaikaan.

• Ehdotusten joukossa voi olla myös bussilinjoja ja pyöräilyreitti.

6. Valitse listasta R-kyyti ja pääset valitsemaan lipputuotteet ja tilaamaan matkan

• Voit maksaa kyydin sovelluksella valitsemalla lipuksi “maksan nyt”. Silloin tilauksen tekeminen on mahdollista aikaisintaan 5 päivää ennakkoon.

• Jos et halua maksaa sovelluksella tai olet oikeutettu matkustamaan paikallisliikenteessä maksutta, valitse lipuksi “paikanvaraus”. Paikanvarauksia voi tehdä jopa 30 päivää ennakkoon.

• Vahvista tilaus

7. Sovellus näyttää kävelyreitin R-kyydin pysäkille

• R-kyyti ei hae oven edestä vaan asiakkaan on käveltävä sovelluksen osoittamalle pysäkille. Voit myös hakea matkoja suoraan pysäkiltä pysäkille. Tutustu pysäkkeihin täällä.

• Huom! Liikuntarajoitteiset ja raskaiden kantamuksen kanssa kulkevat matkustajat noudetaan ovelta ja kuljetaan perille asti. Ilmoita tarpeesta tilauksen vahvistamisen jälkeen lisätiedot kuljettajalle -kohdassa (ks. seuraava kohta).

8. Kerro tarvittaessa lisätietoja kuljettajalle

• Kerro tässä, jos olet liikuntarajoitteinen tai kuljet raskaiden kantamusten kanssa ja tarvitset noudon lähemmäksi. Kirjoita haluamasi nouto-osoite ja/tai määränpään osoite tähän.

• Jos tilaat matkan toiselle henkilölle, ilmoita tässä matkustajan nimi.

9. Seuraa ja tarkista noutoaika hyvissä ajoin ennen lähtöä

• Näet auton kartalla sekä arvioidun noutoajan.

• Arvioitu noutoaika voi muuttua luvatun aikaikkunan sisällä aikaisemmaksi tai myöhemmäksi. Löydät luvatun aikaikkunan kuitista.

• Varaudu olemaan noutopisteessä aikaisimpaan noutoaikaan.

10. Tunnistat auton R-kyydin tunnuksesta

• Sovellus kertoo, mikä auto (R-kyyti 1, 2 tai 3) tulee noutamaan sinua

• Odota rauhassa omaa autoasi.

• Kun nouset kyytiin, ilmoita nimesi jolla tilasit kyydin

11. Peru kyyti tarvittaessa viimeistään tunti ennen lähtöä

• Peruminen ajoissa on tärkeää, jotta autot vapautuvat muiden käyttöön.

• Sovelluksella maksetuista tilauksista palautetaan maksu automaattisesti perumisen yhteydessä.

• Kun lähtöön on alle tunti, peruminen sovelluksella ei ole enää mahdollista

12. Voit hakea reittejä myös muihin kaupunkeihin

• Sovellus osaa automaattisesti ehdottaa R-kyydin ja bussi- tai junareitin yhdistelmää.

• Sovelluksella voit myös ostaa samalla R-kyydin lisäksi muut joukkoliikenneliput (mm. Matkahuolto, VR, Onnibus, HSL, Nysse, Waltti)