Alle collecties
Instellingen
Account
Gegevensbescherming (AVG)
Gegevensbescherming (AVG)
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het kopje gegevensbescherming binnen HROffice helpt je om de gegevens van sollicitanten te verwerken binnen de regelgeving van de AVG (Algemene Verordening Persoonsgegevens).

HROffice is niet verantwoordelijk voor de naleving van de AVG en verwijderd geen gegevens automatisch, dit dien je zelf naar wens in te stellen. Op de pagina gegevensbescherming vind je hiervoor de tools.

Automatisch verwijderen kandidaten

Automatisch verwijderen helpt je bij het voldoen aan de AVG en het beheer van je kandidaten. Hier kun je instellen wanneer je wilt dat HROffice gegevens verwijderd. Je kunt dit per status apart instellen.

Wanneer je kandidaten verwijdert uit HROffice zijn de persoonsgegevens van deze kandidaten ook niet meer zichtbaar in je rapportages. De gegevens worden geanonimiseerd en niet in zijn geheel verwijderd waardoor dit geen gevolgen heeft voor je KPI’s, maar je wel voldoet aan de AVG-wetgeving.

Overzicht toestemming bewaartermijnen

Bij 'overzicht toestemming bewaartermijnen' krijg je inzicht hoe lang kandidaten al in het systeem staan (actief en afgewezen) en hier eventueel bulkacties op uit te voeren. Bijvoorbeeld door iedereen die 6 maanden op status afgewezen staat te verwijderen.

Door te klikken op de status kom je in een gefilterd kandidatenoverzicht terecht waar je eventueel acties op kunt uitvoeren.

In de handleiding 'AVG/GDPR en het bewaren van kandidaat-gegevens' vind je meer informatie over het omgaan met kandidaat-gegevens en de wetgeving omtrent AVG.

Was dit een antwoord op uw vraag?