Användarvillkor
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Definitioner

I dessa användarvillkor (”Villkoren”) tillämpas följande definitioner:

  • Flourish, vi, oss eller vår betyder Flourish och/eller den juridiska enheten bakom Flourish

  • Kund, du eller din betyder den enhet eller person som har skapat ett konto och/eller undertecknat ett avtal med Flourish.

  • Användare betyder varje person eller enhet som du ger åtkomst till våra tjänster, inklusive administratörer eller chefer för ditt konto eller enkätdeltagare; och

  • Kunddata betyder allt innehåll eller data som du eller dina användare skickar eller överför till Flourish genom användning av tjänsterna (inklusive personuppgifter eller enkätsvar);

  • Period betyder perioden för dessa användarvillkor enligt definitionen i avsnitt 7 nedan.

  • Avtal betyder det signerade kundavtalet mellan dig och Flourish.

  • Dessa Villkor och Avtalet utgör ett avtal mellan dig och Flourish. Dessa Villkor styr din prenumeration och användning av Flourish webbplats och/eller andra relaterade applikationstjänster och tillhörande dokumentation (tillsammans, Tjänsterna).

Verifiering

Dessa Villkor fastställer rättigheter och skyldigheter för alla användare av tjänsten.

Din åtkomst till och användning av tjänsten är villkorad av ditt godkännande av och efterlevnad av dessa Villkor. Dessa Villkor gäller för alla besökare, användare och andra som får åtkomst till eller använder tjänsten.

Villkoren utgör ett bindande juridiskt avtal mellan dig och Flourish. Vänligen läs Villkoren noggrant innan du använder tjänsterna. Din användning av tjänsterna innebär att du godkänner att vara bunden av Villkoren. Använd inte tjänsterna om du inte accepterar Villkoren.

Tjänster

Flourish-tjänster

Under Perioden kommer vi att ge dig åtkomst till och användning av de tjänster som beställts och beskrivs i Avtalet. Du kan beställa ytterligare tjänster när som helst under Perioden genom att kontakta vårt Customer Success-team. Vi fakturerar dig för eventuella ytterligare tjänster du beställer efter Periodens början vid den tidpunkt då dessa tjänster beställs.

Ändringar i tjänsterna

Vi förbättrar och förändrar kontinuerligt våra tjänster. Flourish kan ändra tjänsterna när som helst utan föregående meddelande. Vi kommer att sträva efter att ge dig förvarning om vi gör en ändring i tjänsterna som resulterar i en övergripande materiell minskning av tjänsternas funktionalitet.

Suspension av tjänster

Vi kan begränsa eller avbryta tjänsterna från tid till annan efter eget gottfinnande (till exempel för att utföra planerat underhåll eller i händelse av en säkerhetsnödsituation). Om Flourish begränsar eller avbryter tjänsterna kommer vi att sträva efter att ge dig rimlig förvarning så att du kan planera runt det. Det kan dock finnas situationer, som säkerhetsnödsituationer, där det inte är praktiskt och/eller genomförbart för oss att ge dig förvarning.

Tredjepartstjänster

Om du använder någon tredjepartstjänst med Flourish tjänster erkänner du att den tredjepartstjänsten kan få åtkomst till eller använda kunddata. Flourish kommer inte att vara ansvarig för någon handling eller underlåtenhet från tredjeparten, inklusive tredjepartens användning av kunddata. Flourish garanterar inte eller stödjer någon sådan tredjepartstjänst, och du bör kontakta den tredje parten direkt för eventuella problem som uppstår från din användning av tredjepartstjänsten.

Avgifter och betalningar

Flourish-tjänster faktureras på prenumerationsbasis (Prenumeration), och du kommer att faktureras efteråt med ett återkommande, periodiskt intervall, oftast varje kvartal. Faktureringscykeln för din prenumeration beskrivs i Avtalet.

Du samtycker till att betala Flourish eventuella avgifter för varje tjänst du köper eller använder, i enlighet med de prissättnings- och betalningsvillkor som presenteras för dig i avtalet.

Prisändringar och utökade användare

Flourish kan ändra sina avgifter för tjänster när som helst. Eventuella ändringar av avgifter kommer att gälla från början av din nästa faktureringscykel, och du kommer att informeras i förväg om dem. Om din användning av tjänsterna under en faktureringscykel överstiger användargränsen som anges i Avtalet kan vi debitera dig för de extra användarna proportionellt för återstoden av den faktureringscykeln.

Automatisk förnyelse

Din prenumeration för eventuella tjänster kommer automatiskt att förnyas i slutet av varje faktureringscykel om du inte avbryter automatisk förnyelse av den tjänsten genom att ge oss skriftligt meddelande 1 dag innan slutet av faktureringscykeln.

Integritet

I samband med användningen av tjänsterna kan du eller dina användare överföra kunddata innehållande personuppgifter till oss. Du samtycker och godkänner användningen, överföringen, behandlingen och lagringen av kunddata i enlighet med dessa villkor. Se vår integritetspolicy för mer information.

Säkerhet

Flourish kommer att lagra och behandla kunddata på ett sätt som är förenligt med branschstandard för säkerhet. Flourish har implementerat tekniska, organisatoriska och administrativa system, policys och procedurer för att säkerställa säkerheten, integriteten och konfidentialiteten hos kunddata samt för att minska risken för obehörig åtkomst till eller användning av kunddata.

Katastrofåterställning

Flourish kommer att behålla residuala säkerhetskopior av kunddata som görs i samband med den ordinarie verksamheten av Flourish, endast i syfte att upprätthålla lämpliga katastrofåterställningsrutiner.

Konfidentialitet

I dessa villkor betyder konfidentiell information all information som avslöjas av en part (Avslöjaren) till den andra parten (Mottagaren) i samband med användningen av tjänsterna som är märkt som konfidentiell eller som rimligen skulle betraktas som konfidentiell under omständigheterna. Kunddata är kundens konfidentiella information. Konfidentiell information inkluderar inte någon information som:

(a) blir offentlig genom ingen fel av Mottagaren;

(b) Mottagaren redan kände till lagligt;

(c) rättvist gavs till Mottagaren av en tredje part; eller

(d) oberoende utvecklades av Mottagaren utan hänvisning till Avslöjarens konfidentiella information.

Konfidentialitetsåtaganden

Mottagaren måste:

(a) skydda Avslöjarens konfidentiella information med kommersiellt rimliga ansträngningar;

(b) inte avslöja Avslöjarens konfidentiella information, utom för dotterbolag, anställda, direktörer, entreprenörer, agenter och professionella rådgivare till Mottagaren som behöver känna till den och som har avtalat skriftligen att hålla den konfidentiell;

(c) endast använda Avslöjarens konfidentiella information för att utöva sina rättigheter och uppfylla sina skyldigheter enligt detta avtal; och

(d) se till att dess dotterbolag, anställda, direktörer, entreprenörer, agenter och professionella rådgivare endast använder Avslöjarens konfidentiella information för att utöva sina rättigheter och uppfylla sina skyldigheter enligt detta avtal.

Immaterialrätt

Kunden erkänner och godkänner att Flourish och/eller dess licensgivare äger alla immaterialrätter i tjänsterna och Flourish-programvaran. Förutom vad som uttryckligen anges här ger dessa villkor inte kunden några rättigheter till, under eller i, några patent, upphovsrätt, databasrätt, designrätt, företagshemligheter, varumärken (registrerade eller oregistrerade), eller några andra immaterialrätter eller licenser i, till eller avseende tjänsterna eller Flourish-programvaran.

Flourish bekräftar att den har alla rättigheter avseende tjänsterna som är nödvändiga för att bevilja alla de rättigheter den förespeglar att bevilja enligt dessa villkor.

Kundfeedback

Om du ger oss feedback relaterad till tjänsterna kan Flourish använda den feedbacken utan någon skyldighet gentemot dig.

Flourish immateriella rättigheter

Ingenting i dessa villkor eller från din användning av tjänsterna ger dig:

(a) ägande i tjänsterna eller innehållet du har åtkomst till genom tjänsterna (förutom kunddata); och

(b) någon rätt att använda några Flourish-varumärken eller andra immaterialrätter som ingår i vår varumärkesidentitet.

Juridisk efterlevnad

Du måste använda tjänsterna i enlighet med, och endast enligt, tillämplig lag. Om din användning av tjänsterna kräver att du följer branschspecifika regler som gäller för sådan användning, är du ensamt ansvarig för sådan efterlevnad, om inte Flourish har kommit överens med dig annorlunda. Du får inte använda tjänsterna på ett sätt som skulle utsätta Flourish för några branschspecifika regler utan att ha fått Flourishs skriftliga samtycke i förväg (till exempel Children's Online Privacy Protection Act, Payment Card Industry Data Security Standard eller Health Insurance Portability and Accountability Act).

Oacceptabla användningsområden

Du är ansvarig för ditt beteende och dina användares beteende. Du måste se till att du och dina användare inte:

(a) missbrukar tjänsterna genom att störa deras normala funktion eller försöka få åtkomst till dem på annat sätt än genom de gränssnitt och instruktioner som vi tillhandahåller;

(b) kringgår eller försöker kringgå några begränsningar som Flourish inför på ditt konto (som eventuella användarbegränsningar i avtalet);

(c) undersöker, skannar eller testar sårbarheten i något Flourish-system eller nätverk, om inte med förhandsmedgivande från Flourish;

(d) dekrypterar, dekompilerar, demonterar, översätter, skapar avledade verk, reversingineerar eller på annat sätt försöker återskapa, identifiera eller upptäcka någon källkod, algoritmer, underliggande idéer eller underliggande användargränssnittsteknik i tjänsterna eller någon av de programvaror som används för att tillhandahålla tjänsterna, eller försöka göra så;

(e) identifiera direkt en användare i strid med villkoren för något konfidentialitetsmeddelande, eller försöka göra det;

(f) överföra några virus, skadlig kod eller andra typer av skadlig programvara eller länkar till sådan programvara genom tjänsterna;

(g) engagera sig i missbruk eller överdriven användning av tjänsterna, som är användning avsevärt över genomsnittligt användningsmönster som påverkar hastighet, responsivitet, stabilitet, tillgänglighet eller funktionalitet hos tjänsterna för andra kunder och deras användare. Flourish kommer att sträva efter att meddela dig om någon missbrukande eller överdriven användning för att ge dig möjlighet att minska sådan användning till en acceptabel nivå för Flourish;

(h) använda tjänsterna för att kränka andras immateriella rättigheter eller begå någon olaglig verksamhet;

(i) försöka kringgå några licens-, tids- eller användningsbegränsningar som är inbyggda i tjänsterna; och

(j) om inte behörig skriftlig auktorisation från Flourish, låna ut, sälja, hyra ut eller licensiera eller på annat sätt använda tjänsterna till förmån för en tredje part.

Du måste:

(a) se till att dina användare styrs av och följer dessa villkor;

(b) erhålla alla samtycken som krävs från varje användare för att tillåta dig och administratörerna eller cheferna för ditt konto att delta i de aktiviteter som föreskrivs i dessa villkor;

(c) erhålla alla samtycken som krävs från varje användare för att tillåta Flourish att tillhandahålla tjänsterna;

(d) inte ge någon person under 16 års ålder åtkomst till tjänsterna.

Suspension av användare

Om en användare bryter mot detta avtal eller använder tjänsterna på ett sätt som Flourish rimligen tror kommer att orsaka Flourish ansvar eller störa andras användning av tjänsterna kan Flourish begära att du suspenderar eller stänger det aktuella användarkontot tills brottet har rättats eller användningen på ett sådant sätt har upphört. Om du inte följer en sådan begäran kan Flourish suspendera eller stänga det aktuella användarkontot.

Avtalsvillkor

Dessa villkor börjar på datumet då du skriver under avtalet eller första gången du använder tjänsterna (vilket som inträffar först), och fortsätter tills din prenumeration upphör eller på annat sätt avslutas, eller om villkoren avslutas (Perioden).

Uppsägning utan orsak

Antingen part kan avsluta villkoren genom att ge den andra parten skriftligt meddelande om uppsägning 60 dagar före utgången av avtalet/faktureringscykeln. Flourish kan avsluta dessa villkor av vilken anledning som helst genom att ge dig minst 90 dagars skriftligt meddelande.

Uppsägning på grund av övergripande minskning av funktionalitet

Om vi gör en ändring i tjänsterna som resulterar i en övergripande minskning av funktionaliteten hos tjänsterna kan du omedelbart avsluta dessa villkor genom att meddela Flourish. Efter att ha mottagit uppsägningsmeddelande från dig kommer Flourish att ge dig en pro rata återbetalning av eventuella avgifter som du har förskottsbetalt och som är tillämpliga på perioden efter uppsägningen av dessa villkor.

Följderna av uppsägning

(a) Om dessa villkor avslutas av dig på grund av Flourishs brott kommer vi att ge dig en pro rata återbetalning för eventuella avgifter som du har förskottsbetalt och som är tillämpliga på perioden efter uppsägningen av detta avtal; eller

(b) Om Flourish avslutar dessa villkor på grund av ditt brott kommer vi att fakturera dig, och du kommer att betala, för eventuella ackumulerade men obetalda avgifter, och du förblir skyldig att betala eventuella fakturor som är obetalda på uppsägningsdagen. I inget fall kommer upphörande eller uppsägning av dessa villkor att befria dig från eventuella avgifter.

Varje part försäkrar och garanterar att:

(a) den har full makt och behörighet att ingå dessa villkor; och

(b) den kommer att följa alla lagar och förordningar som är tillämpliga på tillhandahållandet eller användningen av tjänsterna, enligt vad som är tillämpligt.

Indemnifikationer

Genom kunden:

Du ska hålla Flourish skadeslöst från och mot alla ansvar, skador och kostnader (inklusive förlikningskostnader och skäliga advokatkostnader) som uppstår från en tredjeparts anspråk angående eller i samband med:

(a) Kunddata (inklusive anspråk om intrång i immateriella rättigheter);

(b) din användning av tjänsterna i strid med dessa villkor; eller

(c) dina användares användning av tjänsterna i strid med dessa villkor.

Genom Flourish:

Flourish kommer att hålla dig skadeslös från och mot alla ansvar, skador och kostnader (inklusive förlikningskostnader och skäliga advokatkostnader) som uppstår från en tredjeparts anspråk att tekniken som används för att tillhandahålla tjänsterna till dig kränker tredjeparts immateriella rättigheter. Dock kommer Flourish i inget fall ha några skyldigheter eller ansvar enligt detta avsnitt:

(a) om anspråket baseras på användning av tjänsterna i kombination med programvara som inte levererats av Flourish och om immateriell rättighet kränkning inte skulle ha inträffat utan användning av sådan programvara;

(b) om anspråket baseras på användning av tjänsterna på ett sätt som strider mot dessa villkor och om immateriell rättighet kränkning inte skulle ha inträffat utan sådan användning;

(c) om anspråket baseras på användning av tjänsterna efter att Flourish informerat dig om att upphöra med sådan användning.

Begränsning av ansvar

Varken Flourish eller du kommer att vara ansvarig gentemot den andra för:

(a) några förluster eller skador som inte är en direkt följd av brottet eller försummelsen eller

(b) några förluster eller skador som inte var rimligt förutsägbara av Flourish och du, omständigheterna beaktades vid tidpunkten för avtalets ingående.

Inte heller Flourish eller du kommer att vara ansvarig gentemot den andra för något av de följande (vare sig sådant ansvar uppkommer genom avtal, skadestånd (inklusive försumlighet), brott mot lagstadgade skyldigheter eller på annat sätt):

(a) indirekta eller följdsförluster eller skador;

(b) förlust av faktisk eller förväntad vinst;

(c) förlust av goodwill;

(d) förlust av företagsmöjligheter;

(e) förlust eller korruption av data eller information; eller

(f) särskilda skador.

Årlig ansvarsbegränsning

Flourishs totala ansvar gentemot dig från alla skador och förluster (inklusive skadeståndsanspråk) som uppstår under eller i samband med dessa villkor, kommer inte att överstiga det totala beloppet som du har betalat för tjänsterna under det senaste året före datumet för det anspråk som orsakade skadan eller förlusten.

Förluster som inte är föremål för ansvarsbegränsning

Inte heller något i dessa villkor kommer att utesluta eller begränsa ditt ansvar gentemot Flourish för:

(a) dödsfall eller personskada som orsakats av vårdslöshet;

(b) bedrägeri eller vilseledande föreställning;

(c) någon fråga som det skulle vara olagligt för oss att utesluta eller begränsa vårt ansvar gentemot dig.

Försäkring

Ditt ansvar för indirekta och följdskador är dock begränsat av dessa villkor.

Du samtycker till att vi har rätt att köpa försäkringsskydd för de skulder som omfattas av denna ansvarsbegränsning.

Villkorsändringar

Flourish kan uppdatera eller ändra dessa villkor från tid till annan genom att publicera de ändrade villkoren på Flourishs webbplats. De ändrade villkoren kommer att gälla från och med publiceringsdatumet. Du ansvarar för att regelbundet granska Flourishs webbplats för att hålla dig informerad om eventuella ändringar. Ditt fortsatta användande av tjänsterna efter publicering av de ändrade villkoren utgör ditt godkännande av dessa villkor och eventuella ändringar i dem.

Se till att du alltid granskar och förstår de senaste versionerna av dessa villkor. Flourish kommer att sträva efter att meddela dig om väsentliga ändringar i dessa villkor, antingen genom att skicka ett meddelande till dig via e-post eller genom att publicera ett meddelande på Flourishs webbplats.

Tillämplig lag och tvistlösning

Dessa villkor och alla tvister eller anspråk som uppstår utifrån eller i samband med dem (inklusive tvister eller anspråk utanför kontraktsbrott) regleras av och tolkas i enlighet med lagen i delstaten Kalifornien, USA, utan hänsyn till dess lagvalsbestämmelser.

Tvistlösning

Partierna kommer att försöka lösa alla tvister eller anspråk som uppstår utifrån eller i samband med dessa villkor (inklusive tvister eller anspråk utanför kontraktsbrott) genom förhandlingar med den andra parten innan någon av parterna tar tvisten eller anspråket till en domstol eller skiljedomare.

Om förhandlingar inte lyckas inom 30 dagar efter att en part har meddelat den andra parten om tvisten eller anspråket, kan antingen parti ta tvisten eller anspråket till skiljedom enligt de regler som anges av American Arbitration Association (AAA), och skiljedomen kommer att verkställas av ett amerikanskt distriktsdomstol med behörighet i San Francisco, Kalifornien.

Oavsett ovanstående kan varje part söka tillfällig lindring vid en domstol i San Francisco, Kalifornien, om det finns en brådskande situation som kräver sådan åtgärd för att förhindra irreparabel skada.

Särskilda bestämmelser för kunder som är etablerade i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA)

Om du är etablerad i EEA, kommer följande bestämmelser att gälla:

(a) Dessa villkor regleras av och tolkas i enlighet med lagen i England och Wales, utan hänsyn till dess lagvalsbestämmelser.

(b) Tvister eller anspråk som uppstår utifrån eller i samband med dessa villkor (inklusive tvister eller anspråk utanför kontraktsbrott) kommer att försöka lösas genom förhandlingar mellan parterna.

(c) Om förhandlingar inte lyckas inom 30 dagar efter att en part har meddelat den andra parten om tvisten eller anspråket, kan antingen parti ta tvisten eller anspråket till skiljedom enligt London Court of International Arbitration (LCIA) Regler, vilka reglerar avtalet genom hänvisning. Skiljedomen kommer att verkställas av London Court of International Arbitration (LCIA) och kommer att äga rum i London, Storbritannien.

(d) Förutom ovanstående kan varje part söka tillfällig lindring vid en domstol i London, Storbritannien, om det finns en brådskande situation som kräver sådan åtgärd för att förhindra irreparabel skada.

Övrigt

Hela avtalet:

Dessa villkor utgör hela avtalet mellan dig och Flourish och ersätter alla tidigare överenskommelser och överenskommelser mellan parterna.

Force majeure:

Ingen part kommer att hållas ansvarig för fel eller förseningar i utförandet av dess skyldigheter här i det omfattningen det beror på omständigheter utanför dess rimliga kontroll, inklusive, men inte begränsat till, strejk, lockout eller annan arbetskonflikt, akt av gud, krig, terrorhot eller handlingar, statliga förordningar, handlingar från utländska myndigheter eller andra myndigheter, brand, översvämning, explosion, jordbävning, kraftbrist, internetförseningar eller sabotage.

Bristande utövande av rättigheter:

Om en part underlåter att kräva att den andra parten följer dessa villkor eller låter bli att tillämpa någon rättighet eller rättsmedel enligt dessa villkor, utgör detta inte ett avstående från dessa villkor eller från rätten att tillämpa dessa villkor i framtiden.

Delbarhet:

Om någon bestämmelse i dessa villkor anses vara ogiltig, olaglig eller omöjlig att genomdriva av någon domstol eller myndighet, kommer de ogiltiga, olagliga eller omöjliga bestämmelserna att tas bort från dessa villkor och resterande villkor kommer att vara giltiga, lagliga och genomförbara till fullo.

Tredjepartstjänster

Amazon Web services (Partner för datahantering och lagring på servers i EU)

MongoDB Atlas (partner för datahantering och lagring på servers i EU)

MailChimp (partner för mailutskick)

Slack (partner för datahantering)

Meta/Messenger (partner för datahantering)

Hotjar – (partner för datahantering)

Google Analytics (partner för datahantering)

Intercom (partner för datahantering och lagring på servers i EU)

Fick du svar på din fråga?