Możesz zdecydować, czy uczestnicy będą mogli przeglądać swoje wyniki w akademii, czy nie. Dowiedz się, jak to zrobić.
Wyświetlanie wyników w akademii
W portalu akademii uczestnicy mogą przeglądać przypisane im treści szkoleniowe oraz ich status. Po zakończeniu egzaminu uczestnicy mogą również wyświetlić szczegóły testu, klikając przycisk Wyniki.
Przenosi to uczestników do przeglądu wszystkich sesji (lub prób) dla tego testu:
Uczestnicy mogą następnie kliknąć Zobacz wyniki, aby wyświetlić szczegóły konkretnej sesji, w tym pytania, udzielone odpowiedzi oraz informację, czy były one prawidłowe, czy błędne:
Jako administrator akademii, aby zapobiec oszukiwaniu, możesz woleć, aby uczestnicy nie mieli dostępu do tych informacji. Na przykład w sali lekcyjnej nie chcesz, aby uczniowie porównywali pytania i odpowiedzi.
Jako administrator możesz wyłączyć przycisk Wyświetl wyniki dla uczestników. Przejdź do Akademie > Zarządzaj > Wybierz ustawienia i domenę.
Pole wyboru Zezwól uczestnikom na przeglądanie szczegółów sesji i odpowiedzi jest domyślnie zaznaczone:
Wystarczy odznaczyć tę opcję, aby usunąć przycisk Zobacz wyniki z portalu akademii dla uczestników. Jako administrator nadal będziesz mieć dostęp do tych danych na swoim pulpicie nawigacyjnym.



