Vad är skillnaden på en guide och en behandling?
Sofia avatar
Skrivet av Sofia
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

KBT-guider

I Ahums digitala behandlingsplattform finns det dels KBT-guider och dels behandlingar som innehåller flera kapitel/avsnitt. En KBT-guide genomgår klienten på egen hand. Den innehåller information om de vanligaste psykiska besvären, exempelvis stress och ångest, tester för att ta reda på om klienten lider av något psykisk problem, samt övningar klienten kan göra hemma för att se om hen kan hantera sina problem på egen hand. I en guide arbetar klienten på egen hand och har inte tillgång till någon terapeut via chatt.

Guiderna kan klienten prenumerera på vecko- eller månadsvis. Hen kan göra dem flera gånger om, beroende på när hen behöver jobba med sin psykiska ohälsa.

Du kan se vilka KBT-guider som finns längst ner i vår produktkatalog.

Behandling

En behandling däremot är något klienten gör tillsammans med dig som terapeut. En behandling är mer omfattande än en guide och du finns tillgänglig för klienten via chatt. Du som terapeut svarar minst en gång om dagen, på vardagar, mellan 9-17 om du och klienten inte kommit överens om något annat.

Du och klienten har tillsammans kommit fram till hur ni ska jobba tillsammans, om det är med samtal, digital behandling eller en mix av båda. En behandling går klienten från början till slut och du har skyldighet att journalföra den digitala behandlingen på samma sätt som du journalför annan psykologisk behandling eller terapi. En guide kan ingå i en behandling, men då behöver du och klienten komma överens om det tillsammans. Tänk dock på att det inte finns någon chatt i guiderna, men du kan få tillgång till de rapporter som genereras.

I iKBT-plattformen finns det också ACT-inspirerade kapitel där klienten lär sig mer om defusion, acceptans, mindfulness och andra delar ur ACT.

Du kan se vilka behandlingar och KBT-guider som finns i vår produktkatalog.

Vår iKBT plattform utvecklas kontinuerligt och nya behandlingar lanseras inom kort!

Fick du svar på din fråga?