Direct la conținutul principal
Toate colecțiileCont de tranzacționare
Ordinele de Stop Loss și Take Profit
Ordinele de Stop Loss și Take Profit

Stop loss, Take Profit

Adrian Breniuc avatar
Scris de Adrian Breniuc
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă
  • Ordinele Stop Loss și Take Profit sunt caracteristici automate disponibile pe majoritatea platformelor de tranzacționare care blochează profitul sau limitează pierderea, în funcție de nivelurile setate.

  • Aceste tipuri de ordine sunt importante în gestionarea riscului și mai ales a emoțiilor.

  • În majoritatea cazurilor, ordinele Stop Loss și Take Profit sunt executate în folosul tău - așa că nu trebuie să monitorizezi permanent prețurile.

  • Calculatorul de tranzacționare al XTB te ajută în alegerea unui nivel de Stop Loss sau Take Profit potrivit stilului tău de tranzacționare și modului în care administrezi riscul.

Cum plasezi ordinele Stop Loss și Take Profit

Sunt numeroase metode de plasare a ordinelor Stop Loss și Take Profit în platforma xStation, dar cea mai detaliată metodă poate fi aplicată în fereastra de comandă cu ajutorul calculatorului încorporat.

Take Profit/Stop Loss

După alegerea pieței, volumului și direcției tranzacției pot seta un ordin Stop Loss sau Take Profit bazat pe:

- Un nivel al pieței stabilit

- Pipsi

- Valoarea monetară

- Procent din capitalul investit

În exemplul de mai sus, un Stop Loss de 20 pipsi a fost setat pe piața EURUSD cu o tranzacție de cumpărare a unui lot.

În acest exemplu, un ordin Stop Loss a fost setat la un nivel de 1.10609 iar dacă prețul atinge acest nivel vei fi scos din tranzacție automat cu o pierdere de 85 RON, ceea ce reprezintă 1.61% din întregul capital investit.

În funcție de modul în care îți administrezi riscul, poți seta ordine potrivite nevoilor tale fără a fi necesar să faci calcule manual. Aceeași metodă se aplică și pentru Take Profit, unde poți seta ordinul să se închidă atunci când prețul atinge un anumit nivel.

Opțional, dacă nu ai setat un ordin Stop Loss sau Take Profit odată cu deschiderea unei tranzacții, ai posibilitatea să modifici condițiile. Pentru acest lucru trebuie doar să accesezi tranzacția ta din rubrică “Poziții Deschise”.

Take Profit si Stop Loss

În momentul în care ai găsit poziția pe care dorești să o modifici, aruncă o privire asupra coloanelor Stop Loss sau Take Profit și în funcție de ordinul pe care vrei să îl setezi, apăsa tasta +. Acum poți seta ordinul în funcție de preț, pipsi sau valoarea numărului de pipsi calculată în moneda contului.

SL / TP

Ați primit răspuns la întrebare?