Direct la conținutul principal
Toate colecțiileCont de tranzacționare
Cum sunt executate ordinele și cum sunt create prețurile?
Cum sunt executate ordinele și cum sunt create prețurile?

Execuția ordinelor, Furnizori de prețuri

Adrian Breniuc avatar
Scris de Adrian Breniuc
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Instituțiile financiare și tehnologice de renume cooperează cu XTB ca furnizori de prețuri. XTB dispune de conexiuni de înaltă calitate și soluții tehnologice, ceea ce permite cotarea instrumentelor financiare cu o întârziere medie de 5 ms pentru DE30 și 4 ms pentru EURUSD.

Acest lucru Înseamnă că un client are acces constant la cele mai recente prețuri ale instrumentelor financiare. XTB aplică spread tranzacțional prețurilor obținute de pe piețele reglementate și interbancare. Prețul creat în acest mod este plasat în carnetul de ordine. Fiecare preț este legat de volumul tranzacțional - valoarea tranzacției, pe care XTB este dispus să o încheie la prețul dat. Pe platforma de tranzacționare xStation, clientul are o perspectivă completă asupra carnetului de ordine. Carnetul de ordine ilustrează situația de pe piață, precum și apetitul XTB pentru risc. XTB ia toate acțiunile necesare cu diligența necesară pentru a executa între 95% și 97% din tranzacțiile clienților la prima linie din carnetul de ordine.

Similar cu bursele de valori, executarea tranzacțiilor cauzează utilizarea lichidității disponibile, deci este limitată pentru alte tranzacții. În momentul lichidității unei linii date, prețul următoarei linii devine un preț de piață obligatoriu. Datorită reîmprospătării carnetului de ordine după fiecare bifare a prețului (pentru majoritatea instrumentelor populare are loc de zece ori pe secundă) situațiile descrise mai sus apar foarte rar.

Prețurile oferite de XTB sunt de încredere?

În fiecare zi, XTB execută aproximativ peste 170 de mii de tranzacții (date pentru 2020), iar valoarea pozițiilor deschise depășește 180 de mii de instrumente CFD. Clientul are dreptul de a contesta corectitudinea fiecărui preț. Brokerul trebuie să demonstreze că prețul apare pe piață prin prezentarea datelor fiabile furnizate de instituțiile financiare independente. Există teorii populare despre vânarea ordinelor clienților. Realitatea face ca astfel de teorii să fie greu de crezut nu numai din cauza caracterului ilegal și inacceptabil, ci și a dificultăților în realizarea acestei operațiuni din cauza cantității enorme de tranzacții executate. XTB nu mută și nici nu modifică prețurile și garantează corectitudinea acestuia.

Ați primit răspuns la întrebare?