Direct la conținutul principal
Toate colecțiileAcțiuni și ETF-uri
Ce este splitarea inversă a unei Acțiuni?
Ce este splitarea inversă a unei Acțiuni?
Adrian Breniuc avatar
Scris de Adrian Breniuc
Actualizat cu mai mult de o săptămână în urmă

Splitarea inversă/Resplit, sau consolidarea acțiunilor, este operațiunea inversă de splitare(efectuată de o societate pe acțiuni), care presupune creșterea valorii nominale a unei singure acțiuni menținând în același timp aceeași sumă de capital social.

Ca urmare a splitării inverse, acțiunile sunt combinate, adică o acțiune este emisă în loc de mai multe.

Rata de resplitare este de ex. 2:1 (pentru două acțiuni „vechi” este emisă o acțiune „nouă”).

În cazul resplitării, numărul de acțiuni este ajustat corespunzător în contul individual de tranzacționare în ziua consolidării acțiunilor.

🚩 În cazul în care nu există suficient volum în poziția Clientului pentru a permite splitarea inversă (nu există suficiente Acțiuni și acestea nu pot fi combinate), poziția este închisă și valoarea fondurilor obținute în acest mod este înregistrată în Contul de Tranzacționare al Clientului.

🚩Acțiunile fracționate nu participă la repartizarea acțiunilor conform condițiilor specificate de emitent, dar sunt decontate în numerar prin închiderea poziției date la ultimul preț disponibil, adică prețul de închidere din ziua anterioară zilei producerii unui astfel de eveniment corporativ. Într-o astfel de situație, XTB va transfera valoarea corespunzătoare a fondurilor obținute în acest mod în Contul de Tranzacționare al Clientului.

Ați primit răspuns la întrebare?