Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkyObchodní účet
Jak zadávat příkazy Stop Loss a Take Profit?
Jak zadávat příkazy Stop Loss a Take Profit?

Stop Loss, SL, Take profit, TP

Dorota Kowal avatar
Autor: Dorota Kowal
Aktualizováno před více než týdnem

Existují různé způsoby, jak nastavit příkazy Stop Loss a Take Profit v obchodní platformě xStation, ale nejpodrobnější způsob lze použít v okně příkazů s pomocí vestavěné kalkulačky.

Po výběru trhu, objemu a směru obchodu můžete nastavit příkaz Stop Loss a Take Profit na základě jednoho z mnoha čísel, jako jsou:

  • Zvolená tržní cenová hladina, tj. 1.00202

  • Počet přemístěných pipů, tj. 20 pipů

  • Hodnota zisku nebo ztráty, tj. cca 4850 CZK

  • Procento rizika nebo odměny ve srovnání s kapitálem na vašem účtu, tj. 15 %

Ve výše uvedeném příkladu byl na instrumentu EUR/USD nastaven 20 pipový pokyn Stop Loss u nákupní transakce v objemu 1 lot.

V tomto příkladu byl příkaz Stop Loss nastaven na úroveň 1.00202 a pokud cena dosáhne úrovně Stop Loss , pozice bude automaticky uzavřena se ztrátou 4 857.90 CZK, což je 0,15 % z celého investovaného kapitálu.

V závislosti na Vašem přístupu k riziku můžete nastavit příkazy, které vyhovují Vašim potřebám, aniž byste museli provádět manuální výpočty. Stejná metoda platí pro příkaz Take Profit, kde můžete nastavit tiket tak, aby uzavřel Vaši pozici se ziskem, jakmile dosáhnete požadované úrovně.

Navíc, pokud jste při zadávání obchodu nenastavili příkaz Stop Loss nebo Take Profit, stále můžete upravit jeho podmínky. Chcete-li tak učinit, jednoduše vyhledejte obchod v záložce „Otevřené pozice“.

Jakmile najdete pozici, kterou chcete upravit, podívejte se do sloupců SL (Stop Loss) nebo TP (Take Profit) a v závislosti na příkazu, který chcete použít, stiskněte tlačítko +. Poté můžete nastavit objednávku na základě ceny, pipů nebo peněžní hodnoty.

Dostali jste odpověď na svou otázku?