Přeskočit na hlavní obsah
Jak provést vklad?

Platební metody, minimální vklad, Poplatky / Platobné metódy, minimálny vklad, Poplatky

Anna Niedobova avatar
Autor: Anna Niedobova
Aktualizováno před více než týdnem

💰Jaké platební metody jsou k dispozici?

Vaše finanční prostředky můžete vložit několika způsoby: bankovním převodem, prostřednictvím platební karty nebo služby PayPal.


🚩 🚩 🚩 Váš první vklad musí být proveden prostřednictvím bankovního účtu, jehož jste majitelem a je vedený na Vaše jméno a příjmení.

🚩 🚩 V případě, že první vklad nebude proveden z účtu vedeného na Vaše jméno, platba bude vrácena na bankovní účet, z něhož byla odeslána.

Bankovní převod lze provést na účty XTB S.A. (v závislosti na měně Vašeho obchodního účtu).

Čísla jednotlivých bankovních účtů naleznete ve svém Profilu investora → Hlavní panel → Vklad → Bankovní převod:

1) vklady na obchodní účty v měně CZK - pouze UniCredit banka (sběrný účet - pro spárovaní a zaúčtování platby na Vašem obchodním účtu je nezbytné uvést variabilní symbol - VS tj. login Vašeho obchodního účtu)

2) vklady na obchodní účty v měně EUR a USD - pouze JPMorgan (klientské individuální bankovní účty - každý obchodní účet má přidělen svůj vlastní bankovní účet pro vklady).

🚩 🚩 🚩Mějte prosím na paměti, že zaslání prostředků na nesprávný bankovní účet bude mít za následek nemožnost přípisu platby na obchodní účet a vrácení platby.

⏱Kdy budou prostředky připsány na můj obchodní účet?

Vklady z bankovních převodů v měně CZK jsou na účtech Zákazníků připisovány 3x denně:

cca v 09:00, 12:00 a 16:00 hodin.

Vklady z bankovních převodů zaslané na UniCredit Bank v měně EUR a USD jsou na účtech Zákazníků připisovány 1x denně, a to vždy po 15:00. V závislosti na bance trvají tradiční převody zpravidla 1-2 pracovní dny ( v případě vkladů v měně USD a EUR to může být i déle).

Vklady z bankovních převodů zaslané na JPMorgan v měně EUR a USD jsou připisovány několikrát v průběhu dne automaticky v závislosti na seancích banky.

🚩 Okamžité převody (kartou a PayPalem) jsou naopak účtovány v souladu s platnými převodními relacemi pro investiční účty. Jejich realizace tedy obvykle probíhá do jedné hodiny.

Jakým způsobem můžu provést vklad?

K provedení vkladu vedou 3 snadné kroky:

  1. Přihlaste se do Vašeho Profilu Investora nebo stiskněte tlačítko Vklad/Výběr na platformě xStation/ mobilní aplikaci.

  2. Po přihlášení přejděte do záložky "Vklad" a zvolte platební metodu.

  3. Po zvolení metody se Vám zobrazí veškeré podrobnosti nezbytné pro provedení vkladu.

  4. Adresa společnosti k převodu: XTB Česká republika se nachází na adrese Boudníkova 2506/3, 180 00 Praha 8

Existuje nějaký minimální vklad?

Požadavek minimálního vkladu nemáme. Na svůj obchodní účet můžete vložit jakoukoliv částku. 😊

Zahrnují vklady nějaké dodatečné poplatky?

Služba PayPal a tradiční bankovní převody nezahrnují žádné poplatky. V případě vkladů provedených platební kartou je nutné počítat s provizí ve výši 0,77 % z vložené částky pro měnu CZK, 0,70 % z vložené částky pro měnu EUR a 0,95 % pro měnu USD.

Dostali jste odpověď na svou otázku?