Support SLA
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Inleiding

Dit is een service level agreement (SLA) tussen Workspace 365 en Workspace 365-partners en -klanten. Dit document identificeert het serviceniveau dat wij bieden ter ondersteuning en instandhouding van het product Workspace 365.

De organisatie (Workspace 365-partner of -klant) is verantwoordelijk voor het bieden van eerstelijns ondersteuning aan haar eindgebruikers. Hiervoor bieden wij toegang tot een online kennisbank en ondersteuningsscripts voor agenten, die veelvoorkomende eindgebruikersvragen behandelen.

Indien nodig bieden wij tweede- en derdelijns ondersteuning voor Workspace 365. Deze ondersteuning wordt van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 18.00 uur CET (GMT +1) via het registratieformulier verleend. Tickets en registratieformulieren zijn te vinden op het ondersteuningsportaal (https://support.workspace365.net).

Daarnaast is ondersteuning ook telefonisch beschikbaar op +31(0)30-7116725. Buiten kantooruren kunnen de registratieformulieren worden gebruikt.

Wanneer u een beveiligingszwakte of -incident ontdekt, meld dit dan via een ticket of via e-mail naar support@workspace365.net. Onze beveiligingsofficier wordt door de ondersteuningsafdeling geïnformeerd.

Bij contact met ondersteuning hebben we minimaal de volgende informatie nodig:

• Bedrijfsnaam

• Omgevingsnaam (Workspace 365-URL)

• Gebruikersnaam

• Datum en tijd van het probleem

• Gedetailleerde beschrijving van het probleem

Optioneel, indien beschikbaar:

• Schermafbeeldingen van het probleem

• Stappen om het probleem te reproduceren

• Foutmeldingen

• Logbestanden

Alle aanvullende informatie die ons kan helpen het ticket op te lossen en de gebruiker weer aan het werk te krijgen, wordt op prijs gesteld.

Ondersteuningsniveaus

Workspace 365 biedt twee verschillende soorten ondersteuning. Afhankelijk van uw contract is de volgende ondersteuning beschikbaar:

Basis Ondersteuning

Uitgebreide ondersteuning

Beschikbaar tijdens kantooruren
(8:00 uur – 18:00 uur CET)

Inclusief basis ondersteuning

24x7 ondersteuningsportaal

Tariefkaart voor 12 uur consultancy, jaarlijks vernieuwd

24x7 ondersteuningsportaal

Basis ondersteuning: inbegrepen bij elke Workspace 365-licentie.
Uitgebreide ondersteuning: €750,00 per maand gedurende de contractperiode.

Voor de uitgebreide ondersteuningsvorm hanteren wij een eerlijk beleid voor de consultancy-uren. De tariefkaart is een jaar geldig en wordt jaarlijks automatisch vernieuwd afhankelijk van de contractduur. Als u de uitgebreide ondersteuning niet voor een volgend jaar wilt verlengen, moet dit een maand van tevoren worden gecommuniceerd. Het is mogelijk om extra uren aan te schaffen. Tariefkaarten worden apart aangeboden. Voordat u consultancy-uren gebruikt, moet er eerst overleg plaatsvinden en moet er tijd beschikbaar worden gesteld, zodat deze uren goed worden besteed.

Voor 24/7 prioriteit 1 ondersteuning bieden wij een escalatietelefoonnummer voor klanten en partners. Dit nummer mag alleen worden gebruikt nadat een ticket is aangemaakt via het registratieformulier op ons ondersteuningsportaal of via e-mail naar support@workspace365.net.

Ticketprioriteit

Workspace 365 gebruikt een prioriteitsmatrix voor elk ondersteuningsticket. De prioriteit is gebaseerd op de impact en de urgentie. Als we uw ondersteuningsprobleem niet onmiddellijk kunnen oplossen, komen we binnen de responstijd (zie hieronder) bij u terug met een voorgestelde oplossing voor uw probleem en een tijdlijn waarin we verwachten het op te lossen.

De urgentieniveaus worden als volgt gedefinieerd:

Hoog

Een zeer ernstige verstoring van de service, waardoor een groot deel van de gebruikers de service niet of nauwelijks kan gebruiken. Dit duidt erop dat 75% van Workspace 365 niet operationeel is of in een bedrijfskritieke situatie verkeert.

Normaal

Een niet-kritische verstoring van de service, waardoor de service gedeeltelijk beschikbaar is voor de gebruikers en/of de service slecht presteert.

Laag

Een verstoring van de service die nauwelijks invloed heeft op de beschikbaarheid en prestaties van de service.

De impactniveaus worden als volgt gedefinieerd:

1

Organisatie

2

Afdeling

3

Meerdere gebruikers

4

Enkele gebruiker

Prioriteit wordt bepaald op basis van impact x urgentie.

Hoog

Normaal

Laag

Organisatie

P1

P2

P3

Afdeling

P2

P3

P4

Meerdere gebruikers

P2

P3

P4

Enkele gebruiker

P3

P4

P4

Op basis van de bovenstaande KPI's wordt de volgende matrix gebruikt:

Prioriteit

Oplostijden

Responsetijd

Prestaties

1

4 uur

5 min

> 99%

2

8 uur

5 min

> 90%

3

24 uur

24 uur

4

40 uur

48 uur

De oplostijden zijn van toepassing op werkdagen van maandag tot en met vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur CET.

Als een P1 alleen kan worden opgelost met de implementatie van een hotfix, vervalt de 4 uur. Dit is in verband met de impact op het Workspace365-product, en de hotfix moet worden gebouwd en getest. Dit wordt tijdig gecommuniceerd.

Workspace 365 is afhankelijk van Microsoft Azure en Cloudflare (derde partijen leveranciers). In het geval van een storing bij een derde partij leverancier, ligt dit buiten het bereik van Workspace 365. Uiteraard zullen wij, samen met de derde partij leverancier, er alles aan doen om Workspace 365 zo snel mogelijk weer operationeel te krijgen.

Element

Uptime

Workspace 365

99,5%

Microsoft Azure

99,9%

Cloudflare

100%

Tijdens een storing wordt de status gecommuniceerd via ons ondersteuningsportaal. Als het ondersteuningsportaal ook bij de storing is betrokken, wordt de status gecommuniceerd op Cronitor.

Zodra een P1 is opgelost en geverifieerd, zal Workspace 365 een Root Cause Analysis beschikbaar stellen.

Escalatie tijdens kantooruren

In het geval van een escalatie tijdens kantooruren beoordeelt de incidentmanager eerst de escalatie op volledigheid en of de escalatie gerechtvaardigd is. Elke escalatie moet worden geregistreerd als een ticket via Workspace 365-ondersteuning.

• De incidentmanager is verantwoordelijk voor de escalatie.

• Tijdens de escalatie wordt de aanvrager altijd geïnformeerd.

• Zodra het incident is opgelost en de aanvrager heeft geverifieerd dat de escalatie is opgelost, wordt het incident gesloten.

Als de escalatie ongegrond is, zal de incidentmanager de escalatie verlagen naar een regulier ticket en de aanvrager informeren.

Escalatie 24x7 prioriteit 1

Het escalatietelefoonnummer is bedoeld voor prioriteit 1-oproepen en beschikbaar voor degenen die uitgebreide ondersteuning hebben. Prioriteit 1-oproepen zijn gratis. Voor oproepen met prioriteit 2, 3 of 4 brengen we €250,00 per oproep in rekening. Als we uw ondersteuningsprobleem niet meteen kunnen oplossen, komen we binnen de eerder genoemde responstijden bij u terug met een voorgestelde oplossing voor uw probleem en een tijdlijn waarin we verwachten het op te lossen.

Uitzondering op escalatie

Uitzondering op de escalatie 24x7 prioriteit 1 Uitgebreide Ondersteuning. Wanneer een wijziging wordt geïnitieerd door Workspace 365 en er een verstoring ontstaat door die wijziging, kan ondersteuning worden gecontacteerd via het registratieformulier op ons ondersteuningsportaal of via e-mail naar support@workspace365.net. Een lid van het ondersteuningsteam zal tickets tijdens een wijziging monitoren.

Elke door Workspace 365 geïnitieerde wijziging wordt minimaal 7 dagen van tevoren via e-mail gecommuniceerd. Eventuele verwachte downtime wordt in de communicatie vermeld.

Onderhoudsvenster

Om optimale prestaties van Workspace 365 te garanderen, is het noodzakelijk dat wij routinematig onderhoud uitvoeren. We behouden ons het recht voor om geplande onderbrekingen met een week van tevoren aan te kondigen. We plannen deze onderbrekingen meestal op donderdag tussen 22.00 uur en 00.00 uur (CET/GMT+1) eens in de 3 weken en beperken het tot strikt noodzakelijke upgrades en vereist onderhoud. Bij uitzondering kan dit op een andere dag en tijd worden gepland. Dit wordt een week van tevoren per e-mail gecommuniceerd.

We werken continu aan het verbeteren van Workspace 365. Als gevolg hiervan zullen we af en toe updates beschikbaar maken voor de softwarecomponenten van Workspace 365. Deze updates zijn gratis voor u. Wanneer een update beschikbaar komt, informeren wij u via de release-opmerkingen op het ondersteuningsportaal wanneer de update op uw instantie wordt uitgerold. Deze updates worden geïnstalleerd tijdens het onderhoudsvenster.

Beschikbaarheid

Workspace 365 maakt gebruik van het Microsoft Azure Cloud-platform. Afhankelijk van waar de klantorganisatie zich bevindt, wordt de regio voor het Microsoft Azure Cloud-platform bepaald. Microsoft Azure biedt een betrouwbare en stabiele opslagoplossing.

We gebruiken deze opslag om gegevens op te slaan die alleen binnen de gekozen Microsoft Azure-regio worden bewaard. Dit is wenselijk omdat het betekent dat de privacyregels (AVG/GDPR) van toepassing zijn.

Workspace 365 is zeer beschikbaar, omdat het volledig redundant is en verdeeld over verschillende zones. Dit betekent dat wanneer een server of datacenter niet beschikbaar is, Workspace 365 blijft functioneren zoals verwacht. Andere servers in de regio zullen dan de werklast overnemen.

Back-ups

Workspace 365-omgevingsdatabases ondersteunen Point-in-time (PITR) en Long-time (LTR) door automatisch volledige databaseback-ups, differentiële back-ups en back-ups van transactielogs te maken. Volledige databaseback-ups worden dagelijks, wekelijks en op een driemaandelijkse basis gemaakt. Zodra een contract wordt beëindigd, zijn klantgegevens nog 30 dagen na de laatste dag dat de omgeving actief is beschikbaar vanuit de back-up.

Consultancy

Derde lijns ondersteuning en consultancy zijn beschikbaar binnen de uitgebreide ondersteuningsvorm. Alternatief wordt consultancy aangeboden als een aparte betaalde dienst. De consultant heeft uitgebreide ervaring en kennis van Workspace365, maar kan ook advies en ondersteuning geven over Azure en Office 365.

Communicatiematrix

Wie

Waarvoor

Nummer

Mail

Support

Ondersteuning gerelateerde vragen